Jeg synes, det er lidt hyggeligt at gå og forberede til fest – tænke maden igennem, sammensætte nye ting, glæde sig til at spise det hele sammen med gode mennesker. Jeg testbagte lidt i går og i dag, er det så blevet til små kiks med grønkål. Og de blev ganske fine, og er allerede kommet i en dåse, som ikke må åbnes før lørdag 🙂 De er nemlig ret gode.

De små kiks får følgeskab af en spændende dip af kikærter, feta og citron. Jeg synes, dippen smager så fint, jeg kan dog godt være lidt usikker på, om gæsterne helt deler min begejstring – men det må komme an på en prøve. Intentionen er god nok – at servere lidt lækkert grøn mad 🙂

Grønkålen her er fra en stor pose, købt i går og mærket med en gul sky 🙂 Et udtryk, jeg har fra Anne Glad (fra Kender du typen). Den gule mærkat, der indikerer, at det er ved at være sidste salgsdag for varen. Og som Anne Glad pointerer, så er vi danskere vilde med den gule sky = et godt tilbud. Det har hun vist ret i. Og det lyder altså lidt mere poetisk at tale om en gul sky – end at tale om en vare, der næsten er for gammel!

Små kiks med grønkål ( 30-40 stk)

25 gr. frisk grønkål

½ dl. havregryn

½ dl. sesamfrø

½ dl. hørfrø

½ dl. solsikkekerner

½ tsk. bagepulver

½ tsk. groft salt

½ dl. rugmel

1 dl. mel

1 dl. vand

½ dl. neutral olie

Hak grønkålen meget fint – evt. på multihakker – og bland det med alle de øvrige ingredienser. Røres sammen til en jævn dej. Læg et stykke bagepapir på pladen og fordel dejen herpå. Læg endnu et stykke bagepapir oven på og rul ud – til pænt tyndt.

Skær dejen ud i små firkanter – med et pizzahjul eller lignende – inden de bages, så er de lettere at brække fra hinanden bagefter.

Bages ved 200 gr. ca. 20 minutter. Afkøler på en rist, inden de forsigtigt brækkes fra hinanden.

Så er der små kiks, klar til at blive serveret. Det meste af forretten serveres kold, det gør det lidt lettere at håndtere, for så kan det forberedes i forvejen.

På en smuk sensommerdag.

Jette