Det lyder vist af mere end det er 🙂 Men på lørdag holder vi sommerfest for Oles venner, og så er der jo anledning til at tænke i nye retter og nyt bagværk 🙂

Da vi var til middag på Brandbygegaard blev hele menuen ledsaget af små nybagte boller – koldthævede, har jeg en ide om, at de var. Så det tænker jeg at prøve – fordelen er, at dejen kan laves dagen før og så blot stå i køleskabet og vente på at blive bagt. Og den skal ikke æltes overhovedet, så det kræver ikke så meget arbejde at lave de små brød. De små boller skal ledsages af hjemmerørt persillesmør – dog ikke selve smøret, kun det hakkede persille 🙂

Jeg lavede en test af de små boller i dag 🙂 meget lig denne opskrift, men uden nødder og kerner.

Og det blev fine boller, jeg justerer lige lidt på opskriften til lørdag, men ellers er den godkendt 🙂

Og så kommer desserten! Jeg er vild med desserter, men synes faktisk, det kan være lidt svært lige at finde ud af, hvad det skal være. Men Instagram er en god kilde – her er i hvert fald mange billeder. Og et faldt jeg over – som spændende. Det var en sommerfrisk kage med en lækker creme og friske bær. Så den er også blevet bagt i en meget lille udgave. Inspirationen er herfra, min creme er dog lavet med skyr – jeg havde ikke noget mascarpone i køleskabet 🙂

Bunden er med kokos, og det giver bare en fin smag til kagen. Jeg tænker at sammen med en kop kaffe, så vil det være en ok afslutning på en sensommermiddag.

Jeg var ude og se om der var modne brombær og fandt nogle få – det er lige i den tidlige sæson. Ribsene er fra fryseren og nektarinen fra Kvickly – hjembragt i en plastikpose – jeg havde selvfølgelig glemt mit lille fine net, da jeg var ude at handle. Det tager altså tid at ændre vaner.

Jeg har også fået opgaven med at lave forret – det bliver små grønne retter, og her skal der også prøvebages lidt. Men det bliver ikke i dag 🙂

God tirsdag.

Jette