Min mand, Ole, havde fået en billet til et spisearrangement i fødselsdagsgave. Og samtidig havde jeg og resten af familien inviteret os selv med 🙂 Så i fredags skulle billetten bruges. Og det blev en fin og anderledes aften med lækker sommermad. Og vejret viste sig fra sin skønneste side, blå himmel, ingen vind og ikke skyggen af regn.

Brandbygegaard laver og producerer selv vin, primært af æbler. Og jeg smagte en moussernede æblevin fra 2015 – den smagte virkelig dejligt. Og havde masser af bobler. Som blev ved med at vare ved til glasset var tomt 🙂

Menuen var vegetarisk – og virkelig tilrettelagt efter, hvad køkkenhaven bugner af netop nu. Små enkle og delikate retter, hvor hver grøntsag kunne smages. Og er man glad for grøntsager, som jeg er, så synes man det er en fest 🙂 Er man ikke helt så begejstret, ja, så var der heldigvis to fade på bordet med hjemmebagte brød og hjemmekærnet smør, som der kunne suppleres med.

Små lækre kartofler med mayonaise, radiser og krydderolie.

Det er tid for salat – og sjældent har jeg fået så mange på en tallerken, dryppet med vinagrette og toppet med ristede boghvedekerner og revet ost.

Rødbeder er ikke min favorit. Men her var de ret fine i små snitter, og serveret med syrnet fløde (hvis jeg husker rigtigt)

Så var der pause, og vi kunne bevæge os frit rundt på hele gården. Blandt dyr og planter, vinstokke og æbletræer. Hold nu op, hvor var der meget der skulle ses til og passes, og det klarer Søren Sørøver og Lone Landmand selv. Det er virkelig godt gået.

Hovedretten var også lækker – igen med grøntsager i fokus. Et kvart spidskål 🙂 løg, gulerod og nye kartofler – og rigeligt med bearnaisesauce. Det var ret godt!

Og desserten glemte jeg at tage billeder af – men det var en lækker rødgrød sorbet og til sidst en creme brulee. Det sidste har jeg aldrig smagt før, men det var også rigtig godt.

Aftenen sluttede med en kop kaffe – og så var der faktisk gået en hel aften. I det bedste selskab.

En dejlig aften – i idylliske og gamle omgivelser. Der var masser af stokroser langs bygningerne og skæve vægge og toppede brosten. Lidt en tidslomme at træde ind i – og samtidig er det en økologisk forretning, som også løber rundt.

Hvis lejlighed byder sig, – så vil jeg overveje at kigge forbi igen 🙂

God mandag.

Jette