Jeg havde ellers nedlagt julis fredags glimt – men det er nu lidt en fin måde lige at få sat punktum for en uge på – så i dag bliver det også et par glimt. Fra i dag.

For dagen har stået på prædikenskrivning – den sidste inden to ugers ferie 🙂 Men det var en besværlig lignelse at komme omkring ved, så det krævede lidt mere.

Det er lignelsen om den uærlige godsforvalter, som først snyder sin herre, og da det bliver opdaget, så snyder han endnu en gang, for at sikre sig venner efter, at han har mistet sit job. Du kan læse den i Lukasevangeliet – eller her

Lignelser er historier, som vi kan spejle os i, eller genkende noget af os selv i. Eller de kan fortælle om Guds rige – og meget andet. Men det er jo netop det gode ved lignelser, at de giver plads til noget fortolkning, og derfor får vi heller ikke altid det samme ud af en lignelse, når vi læser den.

Men dagens lignelse, den er svær – og min prædiken er endt med mere at blive spørgsmål og løse anvisninger – og dermed er der lagt mere op til, at kirkegængerne på søndag, selv kan tumle videre med den specielle lignelse.

Men den er skrevet færdig, er printet og ligger klar til søndag formiddag.

Æbler på sommerhusets æbletræ

Udover en prædiken skulle sommerhuset gøres klar til weekendens gæster. Men det er nu en opgave, jeg synes godt om. Det er hyggeligt at komme derned, og de forrige gæster havde afleveret huset i meget fin stand.

Men det bedste dernede var, at nu er svaleungerne fløjet af reden! For hold da op, hvor sådan en kuld unger kan svine 🙂

Så det var faktisk mere efter dem, der skulle gøres rent. Jeg satser på, at der ikke kan nå at komme et kuld mere i år. Og vil ønske at svaleparret ville finde et nyt logi til næste år. Reden kan ikke ses på billedet, den er helt oppe ved loftet.

Og så er det næsten weekend – jeg håber du får en hyggelig en af slagsen.

Jette