Mine ferier begynder oftest om mandagen 🙂 Så 14 dages ferie betyder, at jeg slutter med en friweekend og så først skal prædike igen om søndagen i den uge, hvor jeg er tilbage igen. Og det passer godt 🙂 I år er det så også dagen for skovrejsningen i Kauslunde, så det bliver en lidt speciel dag. Men mere om det en anden gang 🙂

I dag begyndte tidligt – Ole har nemlig ikke ferie, så han måtte retur til Jylland og passe sit arbejde. Jeg gik i gang med at læse weekendens avis. Hvilken luksus – at sætte sig, og stille og roligt få tygget sig gennem den ene artikel efter den anden. Noget undrede, andet var muntert og noget lidt sørgmodigt. En nekrolog over en af vor tids salmedigtere – Simon Grotrian var død, kun 57 år gammel. Han havde sin helt egen måde at digte på – finurlig og fyldt med skæve billeder, som lod ens egne tanker fortsætte:

“Herren svinger tryllestaven

over duerne på graven

tro og håb og kærligheden

spreder han i verdenshveden

livet har en evig far.” (Simon Grotrian 2006)På køkkenbordet var efterladt en halv squash – det er jo lige sæson for dem. Noget af denne squash er blevet til en kage.

En kage med squash og rosiner

200 gr. groft revet squash

175 gr. mel

1/4 tsk. groft salt

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

½ sk. kardemomme

1tsk. vaniljesukker

3 små æg (silkehønseæg :-))

200 gr. sukker – gerne lidt farin iblandet

1½ dl. olie

50 gr. rosiner

Pisk æg og sukker godt luftigt. Kom olien í og pisk den grundigt med. Tilsæt de øvrige ingredienser – mel og bagepulver sigtes i dejen. Det hele vendes godt rundt og kommes i en brødform (min var 11 x 25 cm) foret med bagepapir. Bages ved 175 grader 55 – 60 minutter.

Køler af i formen og senere på en rist. Den er lettest at skære i skiver, når kagen er kølet af.

En lækker kage – på første feriedag 🙂

Hvor solen faktisk også skinner. Så er det helt fint om et øjeblik at skulle køre i sommerhus. Her venter græsset blandt andet på at blive slået.

God mandag.

Jette