Jeg har skrevet om det tidligere, at der er planer om at plante præstemarken til med træer, så der på sigt kommer en ny og fin skov i Kauslunde.

Netop nu er marken sået til og der står ret meget fin hvede på marken. Det skal gerne nå at modne og høstes, inden det blive tid til at plante træer.

Vi har holdt møder i menighedsrådene, og vi har haft møder med træfolk og tvfolk – og haft besøg af en journalist, så det går ikke helt stille af 🙂

Og nu er der endelig også ved at være økonomi bag hele projektet! Og det er selvfølgelig også vigtigt. Ud over at vi er kommet i betragtning – og er forhåndsgodkendt – til at få del i de indsamlede midler ved det store TV-show i september, så har vi også fået tilsagn fra Middelfart kommune. Vi søgte om at få del i Landdistrikts puljen og var så heldige, at byrådet syntes, vores projekt var til stor gavn og glæde for borgere i byen og kommunen. Det er vi naturligvis glade og stolte over – og meget taknemmelige for. Og vi er heller ikke i tvivl om, at den fremtidige skov vil skabe masser af liv for både mennesker og dyr.

I går var der en artikel i den lokale avis om projektet. Desværre kan artiklen ikke læses i sin helhed uden abonnement, men billedet og overskriften kan dog ses.

Når kornet er høstet og sensommeren begyndt, så skal de første træer plantes. Det sker ved et arrangement, som ligger på en søndag 🙂 Og det er helt bevidst, både for at trække en linje fra kirke og gudstjeneste til at mange har fri, og derfor mulighed for at komme og plante sit eget træ. Der vil være boder med info om træer, og hvor gode de er for klimaet. Spejderne vil lave bål og fodboldklubben sælge øl og vand. Det er i hvert fald de overordnede tanker lige nu. Den nye skov skal gerne blive en skov, som alle i Kauslunde synes er deres skov. Et nyt rekreativt område. Og et sted, hvor man kan gå en tur. Der går dog lige nogle år. Men alle der planter et træ får en pind, som de kan skrive navn på og sætte ved deres træ, så de sidenhen kan komme og gense deres træ.

Det bliver helt fint.

Her kan du læse meget mere om “Danmark Planter Træer” Og på kortet her, er der allerede tegnet ind, at en ny Folkeskov er på vej 🙂

Jeg glæder mig til at få en skov i baghaven.

God mandag.

Jette