Måske du allerede har hørt om arrangementet? 🙂

TV2 har omtalt det et par gange, for de er gået sammen med Danmarks Naturfredningsforening om at lave et stort show, hvor de gerne vil have danskere til at købe eller donere træer. Så der kan blive plantet mange flere træer i Danmark.

Æbletræet ved Kærnehuset

Og det er jo lige en event efter mit hovede 🙂 Danmark er i dag beplantet med ca 15 % skov, og fra politisk hold vil man gerne op på minimum 20 % skov.

Det vil være godt for miljøet, naturen og klimaet – og ikke mindst godt for os mennesker. For at komme ud og gå en tur i skoven er virkelig godt for krop og sjæl. Og der er bare noget beroligende og godt ved at gå i en skov.

Skov og træer er også godt for CO2 balancen.

Skov er godt for vores grundvand.

Skov er godt for dyr og mennesker og fremmer biodiversiteten.

Så der er mange gode grunde til at plante træer – og lave en skovrejsning. Det sidste har menighedsrådet besluttet at de vil gøre på præstemarken. Et stykke jord, der i dag er bortforpagtet.

Så det sidste halve års tid har et udvalg holdt utallige møder, lavet projektbeskrivelse og været i gang med at søge fonde til finansiering af projektet. Det sidste har ikke givet så meget pote endnu 🙂

Præstemarken

Men det har noget andet! Vi søgte nemlig også om at komme i betragtning til at få del i donationerne ved det store indsamlingsshow på TV2 den 30. maj. Og vi blev godkendt. Og mere må jeg ikke skrive om det på nuværende tidspunkt 🙂 Men der er travlhed i kulissen, og vi afventer hver dag nye informationer.

Danmark planter træer – er virkelig lavet som et arrangement, alle kan være med til og alle kan forholde sig til. Og man kan købe/donere et træ for kun 20 kr. Og faktisk også skrive, i hvilken kommune man ønsker ens træ skal plantes. Det er da meget sjovt 🙂

Du kan læse meget mere om selve projektet – Danmark planter træer – her.

God torsdag.

Jette