Hverdagen er godt i gang igen 🙂 Og med et møde i aftes i menighedsrådet, så var der lejlighed til at bage en lækker kage. En blommetærte. Jeg havde bagt en lignende tærte til påskens grønne frokost, og den smagte bare godt, så det lå lige for at gentage den.

En enkel tærte – med mørdejsbund, en god og ikke for sød blommemarmelade og crumble på toppen. Og så serveret med flødeskum. Det var godt 🙂

Blommetærte (8 pers)

Mørdej

200 gr. hvedemel (evt. 25-50 gr. grahamsmel)

100 gr. smør

50 gr. sukker

1 æg

Smuldr smør i mel og sukker og saml det hele med ægget. Måske der skal bruges et par dråber koldt vand, for at få dejen helt fin og samlet. Lægges på køl, mindst en time.

1-2 dl. blommemarmelade

Crumble

80 gr. mel

20 gr. havregryn

70 gr. smør

40 gr. sukker

Det hele smuldres godt sammen.

Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform (ca. 21 cm i diameter) med dejen. Smør marmeladen ud over bunden og drys endelig crumblen øverst. Bag tærten 35-40 minutter ved 180 grader. Køler af og serveres med letpisket flødeskum.

Så er aftenkaffen reddet 🙂

Og det sluttede ikke der – jeg blev overrasket og begavet med en virkelig lækker gave. En kæmpe flaske rosé og skøn chokolade mm. Som tak, fordi jeg bager til vores møder.

Jeg synes, det er sjovt at bage og jeg tror menighedsrådet sætter pris på det – så vi har begge parter noget ud af det 🙂

Og læg mærke til den lille detalje på vinflasken – rosen. Med reference til både vin og modtager 🙂

Så nu vil jeg glæde mig til at kunne nyde et godt glas vin hen over sommeren.

God onsdag.

Jette