Jeg er ret glad for kanelsnegle. Og især når remoncen bliver inden i sneglen 🙂 Hvilket jo oftest er udfordringen. Så derfor lavede i dag en anden variant – i et forsøg på at få så meget af den gode kanelremonce med.
De blev bagt i en springform, og med lidt af dejen lagt under sneglene.
Kanelsnegle i form
15 gr. gær
2 dl. kold mælk
1 lille æg
1 tsk. groft salt
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
ca 400 gr. mel
Remonce
75 gr. smør
75 gr. sukker
1½ tsk. kanel
Lav en helt almindelig gærdej – hold lidt af hvedemelet tilbage, det er forskelleligt hvor meget mel, der lige skal bruges. Sæt dejen til hævning 2 timer på køkkenbordet.
Til remoncen røres smør, sukker og kanel godt sammen.
Ælt dejen igennem, når den har hævet og del den i to: 1/4 til at lægge i bunden af springformen (ca. 21 cm i diameter) og 3/4 til at rulle ud og smøre remonce på. Rul ud til en rektangel ca. 30 x 20 cm, fordel remoncen og rul sammen, inden der skæres snegle ud af rullen. De fordeles ovenpå den udrullede bund.
Efterhæver ca. 30 minutter og bages ved 200 grader ca. 20 minutter. Jeg satte formen på en plade – just in case – hvis der skulle løbe lidt remonce ud, så blev det på pladen og ikke nederst i ovnen 🙂
Og så er der kage til kaffen på en meget smuk septemberdag. Nogle vil synes, at der er lidt meget “brød” i mine snegle – måske. Men jeg er ret vild med brød, så mig gør det ikke noget 🙂
Jeg ved ikke om hønen og hanen kunne dufte kagen, eller blot, at der var mennesker i nærheden – de kom i hvert fald rundt om hjørnet og kiggede nysgerrigt med.
Jeg har været ude at se til de små nye træer, de står så fint, og ved mange af dem står en gul pind med navn på. Hvor er det hyggeligt at gå og læse navnene og genkende en del af dem 🙂
Og den gamle rose er lige kommet med lidt flere blomster. De er så fine og dufter dejligt.
Nu venter en travl weekend – med mange kirkelige handlinger, en fætter-kusinefest og en fødseldag. Det kan kun bliver hyggeligt 🙂
God weekend.
Jette
A + K = ♥
Kanelsnegle er bare altid godt.
Jette Holm Rosendal
Godmorgen A + K 🙂 Tak for hilsen – og helt ening. Kanel er et super krydderi, og nu kommer tiden, hvor det endnu mere kommer i brug. God weekend. kh Jette