Det har været en ret vild weekend, med mange bolde i luften og ret mange kirkelige handlinger. Men det er gået godt. Høstgudstjenesten i Gamborg kirke var festlig i en smukt pyntet kirke.

Efter gudstjenesten var der frokost og auktion over ting, som var blevet bragt med i kirke. En hyggelig tradition. Jeg erhvervede mig blandt andet en pose friske figner. Nu må jeg se, hvad jeg kan bruge dem til – ud over at spise dem friske 🙂

Næste søndag er det så i Kauslunde kirke, at der er høstgudstjeneste.

Weekenden bød også på familie besøg og samvær. Og det er altså også bare vigtigt og mega hyggeligt. Og Oles svoger prikkede mig på skulderen og spurgte: Hvordan går det med skoven? Han syntes ikke jeg havde skrevet så meget om det 🙂

Så nu har jeg været ude i den nye skov igen og kigget efter. Og det går godt. Måske du også så et glimt at den i indsamlingsshowet, der blev sendt i lørdags på tv2. Her blev der samlet penge ind til over 900 000 træer, som nu skal plantes i de mange nye Folkeskove rundt om i landet. Det bliver så fint.

I vores skov plantede Preben Dahl, fra TV2Fyn, sit eget æbletræ – og det er til at få øje på, for det er langt større end alle de små træer, der blev plantet 🙂 Men så er der noget at pejle efter, når jeg går på jagt efter mit eget lille træ 🙂

Måske du også opdagede, at Peter Tanev var i Kauslunde? Han har lavet et regnestykke og fundet ud af, hvor meget CO2 vejrbilen udleder de næste to år, når den kører rundt og laver vejret forskellige steder i Danmark. Og så har han beregnet hvor mange træer, der skal til for at optage den mængde CO2. Og derfor donerede han 500 træer, som nu er plantet i Kauslunde kirkes nye Folkeskov. Og fremover vil han så komme forbi en gang i mellem og kigge til sine træer og fortælle om vejr og klima herudefra.

Det er da meget sjovt 🙂

Og han er ikke den eneste der har lagt vejen forbi. I løbet af weekenden har flere mennesker gået tur og været ude og se til deres træ. Det er virkelig dejligt, at projektet med en ny skov i Kauslunde er blevet taget så vel imod.

Jeg går også og kigger på de små gule markeringspinde, hvor navnet står på den, der har plantet træet. Der er navne på børn, unge og ældre, familier og foreninger.

Og så var der nogle, som bare havde lavet en super flot pind 🙂 Der var kreativitet i mange udgaver.

Så helt overordnet, så går det godt med den nye skov. Jeg tror, den bliver det rekreative område, som vi havde håbet på. Samtidig med at den gør sit gode arbejde, for at givet klimaet en hjælpende hånd.

God mandag.

Jette