Jeg har nævnt det før, men at være præst er at have et arbejde, hvor der er en stor del af frihed, og hvor jeg selv langt hen af vejen bestemmer og planlægger min kalender. Og derfor begyndte i dag med en formiddag i sommerhus 🙂

Der skulle gøres klar til det aller sidste hold airbnb gæster. Det er helt fint, at sæsonen slutter nu. Men også dejligt at vide, at rigtig mange har haft mulighed for at opholde sig et par dage i Kærnehuset. Og heldigivs har alle syntes, det var et godt sted at være, de har nydt roen, vandet og naturen og muligheden for at gå en tur.

Jeg har vasket ret meget sengetøj og håndklæder hen over sommeren 🙂 Og har til tider været lidt udfordret med hensyn til at få det tørt – for bedst som det blev hængt op, så kom der lige en byge. Det samme har gjort sig gældende i dag, men det gør ikke så meget. Det skal nok nå at blive tørt med tiden. Og nu skal sengetøjet have en velfortjent pause.

Efterår er smukke og varme farver. I mit højbed står både lyng og sankthansurt og lyser i lilla. Hvor er de fine.

Som billederne viser, så var det solskin først på formiddagen – men så trak skyerne ind. Og blæsten tog til – og det hele føltes meget efterårsagtigt.

Men det er jo også det fascinerende – at mærke luften og vinden, det giver en klar følelse af liv og naturens kræfter.

Og som det hedder i en ny salme af Lisbeth Smedegaard Andersen:

Fra vest står blæsten ind mod

de lave fyrrehegn

der danser skyggesdans med mørkets magter

mens skyer går og kommer

med tågedis og regn

og vådt og vissent løv i kælderskakter. (fra 100 salmer)

En meget fin beskrivelse af en efterårsformiddag.

God tirsdag.

Jette