Mens Ole var i gang med at lave terrasse, lavede jeg blandt andet denne pizza. Inspireret af årstidens friske grøntsager. Det er virkelig en fornøjelse, at der begynder at komme lækre nye grøntsager frem. Og især asparges må nydes nu. For når det bliver midsommer, slutter sæsonen.

Jeg har tidligere købt fynske, friske hvide asparges – og de smagte dejligt. I denne omgang blev det fine grønne asparges fra Samsø.

Jeg fandt også friske majs – dem ved jeg så ikke helt, hvor kommer fra. Men gode var de. Da jeg havde bragt den hjem, lå den i hundehøjde – og Oles søde hund Alba, var virkelig godt fornøjet med at spise sig igennem majsen. Men vi nåede at redde noget af den, så vi kunne få majs på pizzaen 🙂

Juni pizza (2 personer)

Hjemmelavet pizzadej

Fyld

250 gr. friske asparges

1 majs

1 spsk. soltørrede tomater

1-2 fed hvidløg

2-3 spsk. olivenolie

100 gr. revet ost

salt og peber

Knæk den nederste del af aspargesene og skær den anden del i mindre stykker. Kog majsen 1-2 minutter, køl af og skær så kornene af kolben. Hak hvidløg fint og bland det med olien.

Rul pizzadejen ud – så tyndt som du synes, og placer den på en bageplade med bagepapir. Fordel fyldet på bunden – dryp med halvdelen af olien. Og kom lidt salt og friskkværnet peber over. Drys med ost og til sidst den resterende olie. Bag pizzaen ved 220 grader ca. 13 minutter.

Og så er der juni pizza. Den smager bare af forsommer 🙂 Det ser måske ikke ud af så meget, men det er altså ret godt. Opskriften er inspireret af denne forårs pizza, som jeg bagte for nogle år siden, og næsten havde glemt. Nu skal jeg nok huske på den 🙂

God mandag.

Jette