Forårsfrisk pizza

Forår byder på rigtig mange skønne ting – og en af dem er nye grøntsager, nye skud. Blandt andet friske asparges.

Nu er jeg den eneste i husstanden, der synes asparges er rigtig godt – så en aften jeg var alene, skulle en ny opskrift prøves. Med netop asparges. For i Netto havde de flotte, store og friske grønne asparges – fra Samsø.

Og dagen inden havde jeg læst en opskrift i net-bladet Hebe skrevet af Karen . Hun har bloggen Dalsgaard i Skivholme og skriver et væld af spændende indlæg. Og denne pizza-opskrift var helt usædvanlig og rigtig lækker.

En forårsfrisk pizza med masser af grønne asparges, hvidløg og mozzarella.

Jeg brugte denne opskrift på pizzabunden.

Fyld:

250 gr. friske grønne asparges

8 – 10 cherrytomater

1 kugle mozzarella

2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

½ tsk. salt

friskkværnet peber

tørret basilikum

Lav dejen, lad den hæve og rul den derefter ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.

Til fyldet – bland olie, pressede hvidløg og salt. Tomaterne halveres og indmaden skrabes ud, mozzarellaen skæres i tynde skiver. Knæk det nederste af aspargesstilkene og skær dem i ca. 3 cm. stykker.

Smør pizzabunden med ca. halvdelen af olien, kom osten på og fordel det øvrige fyld ovenpå. Dryp det sidste olie over og slut med friskkværnet peber og basilikum (frisk ville også have været lækkert).

Bages ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Så var der aftensmad – og det var super godt 🙂

Og en ny og anderledes måde at servere grønne asparges på.

Jette

Forrige indlæg

Græskarspirer godt på vej

Næste indlæg

Is med mandelkrokant

2 Kommentarer

  1. Anonym

    Den er rigtig lækker, ikke? Tak for links til min side og den søde omtale – og helt sikkert også tak fra Hebe. Det er nu et rigtig godt blad.
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Jo, pizzaen overrasker virkelig 🙂 Og ja, bladet er fint og interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal