Fødselsdagslagkage med agar-agar

Det har været min fødselsdag. Og jeg havde sat mig for, at lagkagen skulle laves uden husblas, og i stedet stivnet med agar-agar. Det er jo det vegetariske alternativ til husblas. Og det fungerer godt nok, men jeg synes, det er svært at finde vejledninger i, hvordan det bruges. Så det er altid spændende at se resultatet. Men det gik godt – og der blev spist godt af kagen.

Kagen bestod af nøddebunde, jordbærmousse og chokoladeganache – og det hele holdt på plads af et marcipanbånd.

Fødselsdagslagkage (8-10 pers)

Nøddebund

3 æg

125 gr. sukker

60 gr. blandede nødder

125 gr. mel

1 tsk. bagepulver

50 gr. smeltet smør

Kom æg og sukker i en skål og pisk til det er lyst og lækkert. Hak nødderne ret fint. Kom det smeltede smør – lidt afkølet – i æggesnapsen og pisk det sammen. Vend nødder, mel og bagepulver i dejen og sørg for at det hele er godt blandet. Kom dejen i en springform ca. 21 cm i diameter med bagepapir i bunden, og bag kagen ved 180 grader ca. 25 minutter. Køler af i formen, inden den tages ud og deles i to.

Jordbærmousse

250 gr jordbærpuré

1 dl creme fraiche 9 %

2 1/2 dl piskefløde

3/4 tsk agar-agar

Kom ca. halvdelen af pureen i en gryde sammen med agar-agar og bring det i kog – lad det koge et par minutter. Kom resten af pureen i, rør godt sammen og lad det køle noget ned. Rør creme fraichen i lidt af gangen, så blandingen bliver homogen og køler ned. Pisk fløden til flødeskum og vend den i til sidst.

Sæt en nøddebund på serveringsfadet, sæt bageplast rundt om – brug eventuelt også ringen fra springformen til at hjælpe med at holde det hele på plads. Fordel moussen på bunden – gem et par spiseskefulde – til senere brug. Kom den anden nøddebund på, tryk let og sæt kagen på køl nogle timer.

Chokoladeganache

75 gr. mørk chokolade

 3/4 dl. piskefløde.

Hak chokoladen mellemfint. Bring piskefløden i kog og hæld den over chokoladen og rør det sammen, mens chokoladen smelter. Køler lidt af.

Overtræksmarcipan af 250 gr. marcipan

Når kagen er godt kold, fjernes form og bageplast. Brug det sidste mousse til at smøre rundt om kagen, så marcipanbåndet har noget at hæfte på.

Rul marcipanen ud og skær et bånd, der sættes rundt om kagen. (Længden er diameteren x 3,14)

Fordel den lune ganache over kagen og sæt den igen på køl.

Ved servering pyntes den efter fri fantasi. Jeg satte lidt marengstoppe på og pyntede med lidt flødeskumstoppe langs kanten.

Det blev en udmærket fødselsdagskage. Moussen stivnede og blev, hvor det skulle 🙂

Og så er vi gået ind i den stille uge – dagene op til påske. Mine går stille og roligt med at skrive prædikener.

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Vegetarisk tapas

Næste indlæg

Endnu en strikke udfordring

2 Kommentarer

  1. A + K = ♥

    Nødder, jordbær med cremefraiche og marcipan – det lyder prægtigt.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej 🙂 Ja, det fungerer ret godt. Det er en lagkage med lidt mere bid i 🙂 kh og tak for din kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal