Det er nu vist helt forkert at bruge den overskrift. For jeg tror ikke, at ordet tapas sådan i Spanien forstås helt, som jeg bruger det her 🙂

Men små retter er det. Og når der er flere af dem, ja så bliver man mæt, selv om det måske i begyndelsen ser ud af lidt.

Jeg serverede den vegetariske tapas i aftes, hvor min søster og jeg havde sat hinanden stævne i sommerhuset. Min svoger var på studietur med sine elever, og Ole passede sit arbejde, så der var fin lejlighed til at vi kunne mødes.

Og snakke – om alt muligt. Der er kun 1½ år imellem os, så jeg kan  ikke huske, at Irene ikke har været der. Vores historie har nærmest samme begyndelses tidspunkt. Og vi var rundt om vores barndom – tiden da vore egne børn var små – og tiden nu, hvor næste generation begynder at banke på. Irene har familiens første barnebarn 🙂

Tilbage til tapas 🙂 Der kommer ikke nogen opskrifter som sådan, men lidt inspiration til at arbejde videre med de små hapsere 🙂

Jeg havde lavet en godt krydret hummus af tørrede kikærter, soltørret tomat, hvidløg og kryderier. Der kom en teskefuld på en skive squash og så et oliven på toppen. Super enkelt, men det smagte faktisk ret godt 🙂

Og så lavede jeg kartoffel tortilla. Den blev super vellykket og flot at se på. Pyntet med rucola og purløg fra sommerhusets højbed 🙂

På øverste billede ses også nogle små rugbrødshapsere. Dem laver jeg et indlæg om en anden dag. Men det er et lille stykke rugbrød, stegt på panden, derpå en skive gedeost og toppet med karamelliserede løg – og alt sammen lunet i ovnen. Det er altså en lækkerbidsken.

Derudover var der en hjemmelavet rucola pesto, en købt tomatpesto og så et fad med ost og grønt. Så vi blev så rigeligt mætte, alt imens vi drak rødvin og snakkede og nød varmen fra brændeovnen.

Og det aller bedste var, at Irene kunne blive og sove – og så først køre hjem tidligt i morges. Det gør bare en forskel, når man kan overnatte. Så behøver man ikke tælle genstande så nøjagtigt 🙂

En tur i sommerhus er næsten altid ensbetydende med en tur ned til vandet. Lige for at se, hvordan det ser ud den dag 🙂

I dag var det helt stille. Køligt, blåt og klart. Jeg kunne godt være blevet lidt længere – men der venter en påskevandring på søndag, så der skal skrives en kort prædiken.

Det må jeg i gang med 🙂

God weekend.

Jette