Den lokale Dagli brugs i Hejnsvig er også tilmeldt madspilds ordningen To Good To Go. Et virkelig fint koncept, hvor man lidt før lukketid kan hente en pose fyldt med mad, der enten skulle være smidt ud eller har kort holdbarhed – prisen er ca. 30 kr. Og værdien langt højere 🙂

Ole havde købt sådan en pose, og den bidrog gevaldigt til aftensmaden i går. Skøn hvid pizza med asparges og en farverig og lækker pastasalat. Grøn aftensmad – og derudover frugtsalat – også med frugt fra posen.

Pastasalaten har jeg ikke nogen opskrift på. Men jeg synes det fungerer godt med masser af forskellige grøntsager blandet med grove pasta. Det kan godt blive lidt rodet, men smager skønt. I går var der blandt andet rå rosenkål i – skåret helt fint og tyndt, så smager det dejligt. Der ud over var der, hvad køleskabet gemte, også lidt feta. Det er altid godt. Dressingen er en olie-eddike.

Pizzaen er inspireret af Arlas køkken. En pizza uden ost og uden kød. Men lad dig ikke afskrække – den er god!

Hvid pizza med løg og asparges (3 – 4 pers.)

Pizzadej

Fyld

2 spsk. olie

2 løg i skiver

6 forårsløg i skiver

1 tsk. oregano

½ tsk. salt

Steg løg og forårsløg i olien et par minutter, tilsæt salt og oregano. Løgene skal ikke brune, kun blive bløde og lækre. Tages af varmen.

Desuden

2 – 3 dl. cremefraiche 9 % (eller højere %, hvis du har det)

250 gr. asparges

lidt salat

Rul dejen forholdsvis tyndt ud til en firkant og læg den på bagepapir. Forbag bunden 10 minutter ved 225 grader. På den varme bund smøres ca 2 dl. cremefraiche og løgblandingen fordeles over. Pizzaen bager videre 10 minutter ved samme varmegrader.

Mens pizzaen er i ovnen dampes asparges i mindre stykker et kort øjeblik i lidt vand, drypper af og venter.

Når pizzaen er bagt fordeles asparges og salat ovenpå og det sidste cremefraiche dryppes over.

Og så er der serveret 🙂

Vi blev så rigelig mætte i går – og ingen savnede kød 🙂

Nu venter en ny spændende uge – i det fineste kølige forårsvejr.

God mandag.

Jette