Jeg er en stor fortaler for,  at vi spiser jordbær i juni og grønkål til jul 🙂 Altså, at vi følger årets gang, også når det kommer til frugt og grønt.

Og lige nu – ja, da er der jo bare rigtig meget at vælge imellem. Det er virkelig blevet høsttid. Der er æbler i massevis, og de første er ved at være gode at spise og bruge i en kage. Hindbær og brombær er det også muligt at finde. Så alle tre slags frugt er i kagen jeg har lavet i dag. Den skal bruges i morgen til byens gadefest. Jeg håber, de vil synes om den.

Jeg kan desværre ikke deltage – for jeg skal til bryllup. Og det vil jeg altid gerne. Det er både festligt, varmt og fyldt med gode tanker.

Kagen jeg har lavet – består af:

Lagkagebund med æbler

Bærmousse (opskriften er lidt nede i indlægget her)

Honningkaramel på toppen

Marcipanbånd (af Overtræksmarcipan)

Og endelig pyntet med lidt Nøddecrüsli

Grundelementerne er kendte, det er bare et spørgsmål om, hvordan de lige kombineres 🙂 Den her kage blev faktisk ret fin, nu håber jeg, de vil nyde den i morgen.

Og lige tilbage til det med årstiden og alle afgrøderne. Det er alt sammen blevet fint beskrevet i en ny høstsalme, her hedder det blandt andet:

“om blomster i et farvespil

af gule, hvide, røde,

der frodigt gror og vokser til

og lyser os i møde;

om druer, der vil være vin,

når gennem stok og ranke,

lidt vand, der møder solens skin,

vil minde om Guds tanke.” (100 salmer, tillæg, nr. 809)Uanset om udbyttet har været stort eller mindre, så bliver vi netop nu mindet om, at vi får meget givet. Skaberværket er Guds, vi hans forvaltere og må glæde os og takke for alle goder gaver, der kommer oven ned.

Rigtig dejlig weekend ønskes du.

Jette