Og sagt med det samme – den blev ikke helt som jeg havde drømt om. Smagen var god nok, men udseendet blev ikke som tænkt. Til at overtrække kagen brugte jeg et færdigkøbt marcipanlåg – og det havde jeg ikke prøvet at arbejde med før, så det drillede blandt andet.

I går blev kagen afleveret, og den lille dreng døbt i Kauslunde kirke. Hans navn er Elijah, et ikke så almindeligt navn. Nu håber jeg, at dåbsbarn og forældre syntes om kagen.

Glutenfri dåbskage (15 pers.)

Bund x 2

4 silkehønseæg eller 3 almindelige æg

125 gr. sukker

40 gr. rismel

70 gr. havregryn

1 lille tsk. bagepulver

Æg og sukker piskes godt og grundigt til en lækker æggesnaps. I en skål blandes blendede havregryn, rismel og bagepulver, inden det vendes i æggesnapsen. Kommes i en springform (diameter 25 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Bager ved 190 grader ca. 20 minutter. (En tandstik skal komme ren op, når den stikkes i kagen.)

Afkøler i formen – bag en bund mere.

Bærmousse

200 gr. flødeost

5½ blad husblas

3 dl. creme fraiche 9 %

50 gr. flormelis

1,75 dl. piskefløde

400 gr. bærpuré

Sæt husblas i blød i koldt vand. Pisk fløden til skum. Kom flødeost og flormelis i en skål og pisk det godt sammen, tilsæt creme fraiche og pisk let sammen. Knug vandet af husblassen og smelt den i mikroovn. Afkøl den med lidt af bærpuréen. Til sidst blandes det hele i flødeostblandingen – både bær og husblas.  Rør godt rundt. Moussen kan godt sættes på køl en times tid, men også bruges med det samme.

På serveringsfadet lægges en kagebund – den er lidt skrøbelig 🙂 Sæt kageplast omkring og evt. også ringen fra springformen. Fordel 3/4 af moussen oven på bunden (det sidste bruges til opsmøring) og læg den sidste kagebund oven på – med bunden i vejret. Tryk kagen let sammen og sæt den på køl – gerne til næste dag.

350 gr. overtræksmarcipan

Macarons

Marcipanblomster

Blåbær

Næste dag tages kagen ud af køleskabet og kageplast og ring fjernes. Rør den resterende mousse igennem og smør kagen op med moussen – i et tyndt lag – så marcipanen har noget at hænge fast ved. Rul overtræksmarcipan ud til en stor cirkel og placer den over kagen og tryk den forsigtigt fast, hele vejen rundt. Øvelse gør mester 🙂

Jeg lavede et lille bånd i samme farve, som blomsterne jeg pyntede med, og satte det rundt forneden, det skjuler kanten og dens ujævnheder.

Og så er det ellers blot at pynte som man har lyst 🙂 Jeg bagte små macarons og lavede marcipanblomster – det rakte evnerne til.

Jeg er egentlig godt nok tilfreds med resultatet – selv om der er ting, der kunne være bedre 🙂

Det tager tid at bage sådan en kage – men det er også ret sjovt.

God weekend.

Jette