Jeg skal inden så længe bage en dåbskage til en af mine gamle konfirmander, hvis barn jeg også skal døbe.

Det er en bestillingskage, så jeg håber jo, at kagen lever op til forventningerne. Men ønsket er – hvis det er muligt – en glutenfri kage. Og det er straks værre. For jeg har ikke lavet meget glutenfrit bagværk – disse scones og et parkager. Men nu øver jeg mig lidt inden tid. Opskriften er med inspiration herfra.

I aftes var der igen menighedsrådsmøde, og så de måtte igen være testsmagere 🙂

Glutenfri lagkagebund

3 silkehønseæg – eller 2 almindelige

90 gr. sukker

30 gr. rismel

50 gr. havremel (havregryn kværnet med minihakkeren)

3/4 tsk. bagepulver

Pisk æg og sukker godt sammen til det er let og luftigt.

Vend rismel, havremel og bagepulver i og fordel dejen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og bag kagen ved 190 grader i ca. 20 minutter. Mærk med en tandstik om kagen er gennembagt. Der må ikke sidde dej på pinden.

Lad kagen køle af inden den tages ud af formen.

Jeg delte min bund i to – det var ikke nogen god ide. For kagen er lidt skrøbelig og smuldrer let. Så næste gang vil jeg bage to bunde og lægge dem sammen.

Præcis sådan som jeg husker min mor gjorde i gamle dage – da havde man lagkageforme til at bage bundene i. Men de forme er blevet kasseret, så nu er det springformen, der bruges i stedet 🙂

Lagkagen blev lagt sammen med bærmousse og fik honningkaramel på toppen. Og smagen var der ikke noget i vejen med. Der er lidt mere bid i kagen end i en almindelig lagkagebund. Men det gør nu ikke noget, synes jeg.

Så med forsøget her, er jeg kommet et skridt nærmere den dåbskage, jeg skal bage i maj.

God onsdag.

Jette