Jeg er jo begyndt at få en kasse leveret fra Aarstiderne hver anden uge. Og som jeg skrev om det, så er det altid spændende at se, hvad kassen indeholder.

Og sidst var der blandt andet en butternut squash. Jeg har aldrig før rørt ved sådan en eller for den sags skyld smagt den. Og var nok en anelse skeptisk. Men jeg er blevet positivt overrasket 🙂 Jeg serverede den i sommerhuset – for det er let mad, som ikke kræver særligt udstyr i køkkenet.

Bagt butternut squash (2 pers)

1- ikke for stor- butternut squash

8-10 rosenkål

1 spsk. rapsolie

½ tsk salt

peber

Skær squashen over på midten og skær den ret hårde skal af. I den tykke ende af squashen sidder inderst alle kernerne, de skal skrabes ud. Skær dernæst squashen i tern og kom dem i et ovnfast fad. Del rosenkål en enkelt gang og kom dem i fadet.

Vend grøntsagerne med olie, salt og peber og sæt det i ovnen ved 225 grader og bag det ca. 15 minutter – til grøntsagerne er netop møre.

Og så er der det mest lækre og farvestrålende tilbehør til, hvad menuen nu lige står på.

Her til sidst lige et billede af, hvordan en butternut squash ser ud 🙂 I øjeblikket har jeg kun kunnet finde den økologisk, men det er da også ok.

God torsdag.

Jette