Jeg så et billede og opskrift hos Anne au chocolat af en brownie, som var et mix af en brownie og en bondie. Altså en del lavet med mørk chokolade og en del med hvid chokolade. Det kan da kun være godt 🙂

Så i mit køkken blev opskriften formindsket og små silkehønseæg kom i brug – og så blev der bagt.

Jeg synes, tanken om en brownie lidt som marmorkage er lidt sjov. Men indrømmet med det samme – den her kage er langt fra en fortidens marmorkager. Godt nok blender en lys dej og en mørk dej – men så slutter sammenligningen også.

Kagen her er god, tung og lækker. Næsten konfektagtig.

Brownie-blondie kage

2 silkehønseæg

100 gr. smør

50 gr. mørk chokolade

50 gr. hvid chokolade

70 gr. mel

120 gr. sukker

lidt groft salt

Alle ingredienser deles i to – og der laves to ens deje:

Kom chokolade og smør i en gryde og smelt det ved svag varme. Lad det køle lidt af. I en skål piskes et æg med sukkeret, let og luftigt. Tilsæt smør/chokolade blandingen og pisk igen. Vend til sidst mel og salt i.

I en lille springform (ca. 15 cm) beklædt med bagepapir kommes først den mørke dej og så den lyse dej. Rør en anelse rundt. Bag kagen ved 180 grader ca. 40 minutter – den er lidt ubagt i midten, det skal den være 🙂

Jeg kom lidt pålægchokolade på toppen, da den kom ud og dryssede med tørret hindbær. Kagen køler af i formen.

Og så er det tid til at nyde 🙂 Den smager dejligt – også dagen efter.

Jeg havde en fridag i går – de sidste feriedage er spredt rundt om i kalenderen, og det er faktisk meget rart – især når Ole også kunne få fri. Så dagen blev igen tilbragt i sommerhus – i dejligt vejr.

Koldt udenfor – der var frost på ydersiden af vinduet – men inde i huset var det 7 grader. Det var selvfølgeligt koldt, men brændeovnen fik snart varme i huset. Men det er nu imponerende, at der var så varmt indenfor, når der ikke er varme på, når vi ikke er der. Træfiberisoleringen fungerer helt klart efter hensigten.

Der kom gang i brændeovnen, og Diva nød helt klart varmen, sofaen og selskabet.

Længe har jeg været på udkig efter en lampe til det sidste hjørne i sommerhuset – et spot til at skinne på husets fine fsc certifikat 🙂 Jeg fandt en lampe, og i går blev den monteret. Så dejligt.

Det er tid til at ønske en god weekend – jeg er først tilbage hen på ugen. Sidste del af mit vejlederkursus afholdes nemlig i næste uge.

Skøn og smuk dag til dig.

Jette