Hvor kedeligt kan det blive 🙂

Kedeligt synes jeg jo ikke det er, men lidt nørdet måske. Ikke fordi jeg ved særlig meget om det, men jeg har alligevel en holdning til, hvilket isoleringsmateriale mit sommerhus skal fyldes med.

Og det bliver isolering lavet af træ, så både yderbeklædning, væg og isolering og inderbeklædning bliver af træ.

I sidste uge hentede jeg noget isolering til annekset, og kunne selv mærke, hvordan det var at røre ved. For ellers er isolering ikke noget jeg indtil i dag har beskæftiget mig noget videre med 🙂

Hvad ertræfiberisolering?

Det er lavet af træ – FSC-certificeret træ, mest afbarket gran, fra træer her i Norden.

Træfiberisolering er dyrere end anden isolering. Men det er langt mere CO2 venligt end for eksempel rockwool. (Her kræves meget mere energi for at fremstille det)

Og det er langt mere behageligt at arbejde med, du behøver ikke åndedræts værn eller andet udstyr for at have det i hænderne (men det anbefales dog, at du har en støvmaske på, når det skæres til)

Det er ikke giftigt på nogen måde, efter brug, når huset skal brydes ned, lægges isoleringen ud i naturen og komposterer.

Det kan transportere fugt, derfor behøves der ikke en dampspærre (som ofte er af plastik, og dermed lukker huset inde)

Jeg er naturligvis farvet af, at jeg synes, det er et spændende alternativ.

Men hvorfor bruges det så ikke oftere? Usikkerhed, det plejer man ikke, og så er det dyrere. Og det er nok en af de væsentligste faktorer.

Ikke mere om isolering for nu.

I aften begynder kor sæsonen igen – og det bliver virkelig rart at skulle mødes med koret og synge, hygge og fornøjes med sang og samvær.

God mandag.

Jette