Sensommer squashkage

Det er tiden for kager bagt med frugt og grønt. Og jeg synes både gulerødder og squash gør sig godt – rødbeder er jeg dog ikke den store fan af 🙂

Forleden fik jeg overrakt en stor squash, og den er blevet flittigt anvendt – i en lækker gryderet, i salat og nu i kage.

Opskriften her er med inspiration fra et nummer af Hjemmet. Kagen er tung og fugtig, men smager ret godt 🙂

Squashkage

60 gr. smør

60 gr. sukker

60 gr. farin

1 tsk. vaniljesukker

1 æg, fra en skøn høne

200 gr. revet squash

150 gr. mel

1 spsk. kakao

1 tsk. bagepulver

et nip salt

1 spsk. mælk

50 gr. grofthakket mørk chokolade

25 gr. grofthakkede valnødder

Kom de forskellige slags sukker og smør i en skål og pisk grundigt. Tilsæt æg og pisk det godt. Sigt mel, kakao og bagepulver og vend det i dejen sammen med mælk, squash, chokolade og nødder.

Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 16 cm i diameter) og bag kagen ca. 45-50 minutter ved 180 grader. Køler af i formen.

Glasur

25 gr. chokolade

1 spsk. piskefløde

½ spsk. sirup

Chokoladen smeltes og fløde og sirup røres godt ind i chokoladen. Glasuren fordeles på den lune kage og pyntes evt. med lidt valnødder.

Som nævnt en ret solid kage. Jeg synes, det er lidt vanskeligt at få luftige kager, når de er så fyldt med grønt som denne er. Men så mætter den det mere 🙂

God tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Træfiberisolering – suk

Næste indlæg

Haveindkøb – ny trillebør

2 Kommentarer

  1. Karen

    Den ser rigtig god ud 🙂 Den skal prøves, nu hvor squashene endelig er begyndt at myldre!

  2. Jette Holm Rosendal

    Den smager også fint – og da rart, at der er noget i din have, der giver godt 🙂 Ud over alle de flotte blomster, som ser ud til at trives ret så godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal