Årets første brombær blev hentet forleden dag. Der er altså noget ved at gå langs et hegn og så bare kunne spise løs af mørke søde brombær 🙂 Men nogle kom også med inden for.

Mette Blomsterberg havde lagt en opskrift på brombærkompot ud på hendes facebookside, og den lød ret interessant.

Jeg har formindsket opskriften.

Jeg kalder det syltetøj, men det er nok ikke helt rigtigt. Det er i hvert fald meget tyndt, men smager virkelig godt.

Brombærsyltetøj

150 gr. brombær

80 gr. sukker

1/4 vaniljestang

1/2 – 1 stjerneanis

1/4 kanelstang

3-4 kardemommekapsler

1 spsk vand

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker. Kom det hele i en gryde inklusiv den tomme vaniljestang. Koges uden låg ca. 15 minutter og kommes på glas. Opbevares i køleskab.

Skøn smag 🙂

Eventuelt kunne man samle krydderierne i en lille tepose og fiske dem op efterfølgende – ellers gøres det, når syltetøjet nydes 🙂

Det smager fint oven på yoghurt og drysset med müsli.

Og nu er det snart weekend – med fuld fart på. Men hyggeligt og rart.

God weekend.

Jette