Peter var hjemme i weekenden – hyggeligt, og med de sidste nye opdateringer om, hvordan det er at begynde på første semester på universitetet i Århus. Og han lød ret fortrøstningsfuld og nysgerrig efter at komme videre.

Her hjemme blev der hilst på alle dyr, og køleskabet tjekket ud. Det var nu lidt tomt – sådan i hans optik 🙂

Men der var til en cheesecake. En lille udgave. Så den blev fremstillet.

Fersken cheesecake

75 gr. digestive

35 gr. smør

1 æg, fra en skøn høne

1 tsk vaniljesukker

25 gr. flormelis

1 tsk. citronsaft

lidt revet citronskal

1½ blad husblas

1 dl frugtyoghurt

100 gr. flødeost

½ blad husblas

50 gr. ribsgele

1 fersken eller nektarin

Smelt smør og kom knuste kiks i. Placer en ring (fra en springform ca. 15 cm i diameter) på et fad og fordel kiksemassen deri. Stilles til afkøling.

Lav imens fromagen. Sæt husblas i blød ca. 15 minutter. Del ægget og pisk æggehviden stiv og sæt til side. Æggeblomme, vaniljesukker og flormelis piskes godt. Tilsæt flødeost, citronsaft og skal og pisk det let. Rør yoghurt i. Smelt husblas få sekunder i mikroovn og køl det ned ved et komme et par skefulde af æggeblandingen i. Vend til sidst det hele sammen og rør godt. Og til allersidst vendes den stiftpiskede æggehvide i. Fordel fromagen på kiksebunden og sæt i køleskab.

Udblød det ½ blad husblas og smelt det. Tilsæt ribsgele og rør det glat, måske det hele skal varmes lidt op. Det må ikke være alt for varmt, når det fordeles på toppen af kagen.

Pynt med en fersken eller nektarin skåret i tynde både.

En lidt glad og farvestrålende cheesecake 🙂

På en fin solrig torsdag, hvor septembers himmel er så blå …

Jette