Så har jeg endelig fået både logo og certifikat på sommerhuset 🙂

“Mit logo” betyder, at man (med talkoden nederst) kan gå ind og finde huset opført i FSC database med alle certificierede projekter. Der ligger mit lille sommerhus side om side med store projekter og flotte bygninger 🙂

FSC står for Forest Stewardship Council ® – en ikke særlig tydelig indikation af, at det handler om bæredygtig skovdrift. Men det er essensen af arbejdet.

At der ikke fældes flere træer end der genplantes

At dyr og planteliv bliver beskyttet

At skovarbejderne er uddannede og har styr på sikkerhed og gives en ordentlig løn

Så når vi køber træ eller papir der har et FSC logo på, så er vi sikre på, at der er styr på miljø og sociale og økonomiske aspekter.

Træet eller papiret er hverken dårligere eller bedre end andet træ og papir, men der er sikkerhed for, at vejen ud til os forbrugere ikke har skadet nogen.

Certifikat og en hel side med opgørelser over, hvilket træ der er brugt, og hvor meget der er brugt og hvor stor en andel af alt træet i byggeriet, der er FSC certificeret. Jeg havde håbet, at godt 90 % al alt træet – konstruktionstræ, beklædning og isolering – ville have været FSC certificeret. Det mål nåede vi ikke – det blev 85,5 % i alt. Men det er nu også ret godt gået.

Jeg mangler stadig at få certificatet tilsendt i fysisk form 🙂 Når det kommer skal det i glas og ramme!

For det har krævet ekstra tid og penge at få det certifikat i hus – men jeg er nu både glad for og stolt af det 🙂

Men det bedste er nu selve huset – selv på en grå oktober morgen!

Nu venter endnu en familieweekend – med gulbryllup og fødselsdagsfejring. Det kan kun blive festligt.

Må du få en dejlig weekend.

Jette