I Danmark har vi ret mange mærke-ordninger. Økomærket, Svanemærket, Nøglehulsmærket og mange andre. Alle de forskellige mærkninger er med til at sikre os forbrugere, at vi ved noget om, hvad det er vi køber. Og vi har tillid til, at der er noget kontrol bag. Man kan ikke kun sætte et mærke på og så ikke overholde reglerne for netop det mærke.

Økomærket sikrer økologiske dyrkningsmetoder, svanemærket tænker på miljøet, nøglehulsmærket fortæller noget om sundhed.

Og så er det en andet vigtigt mærke. Jeg er først blevet bekendt med det for alvor inden for de sidste par måneder. Ganske enkelt fordi jeg er begyndt at interessere mig for det, ellers ville jeg næppe have stødt på det.

FSC mærket. Et fint lille logo.

Fra en ny havestol købt i Jysk

Forest Stewardship Council står bogstaverne for, og det handler om at tage vare på træer overordnet set. At arbejde for udbredelse af bæredygtigt skovbrug. Det favner bredt og har tillige fokus på dyrkning, arbejdsforhold, drift og uddannelse af skovarbejdere og meget mere.

Det skriver jeg mere om en anden gang.

I dag vil jeg gerne blot præsentere det. Og som Trine sagde, når først man bliver opmærksom på det, så ser man det mange steder.

Kalender, servietter, reklamer ….

FSC mærket bruges også omkring papir. Træ og papir, der er mærket med FSC kan man altså købe med god samvittighed.

Det lille mærke her er med til at gøre noget godt naturen og miljøet, og produkter med mærket er minimalt dyrere end dem uden mærkning. Så der er ikke så meget at betænke sig på 🙂

God weekend.

Jette