Nu har jeg kaldt mine scones for müsliscones – og det er faktisk ikke helt rigtigt. For efter at have læst om forskellen på müsli og granola – så er jeg blevet klogere 🙂 

Og rent faktisk så står der også højt og tydeligt granola på pakken, jeg har fået tilsendt.

Kort sagt, så er forskellen på müsli og granola, at müsli er gryn, frugt og flager blandet sammen, hvorimod granola er de samme ingredienser blandet sammen og så ristet og måske tilsat sukker.

Den pakke, jeg har fået tilsendt, er altså granola – havre, rug og byg, kokos, mandel og blåbær, der er blandet og ristet, men ikke tilsat yderligere sukker. Den sødes alene ved det naturlige sukker, der er i de forskellige ingredienser.

Müsliscones (10-12 små stk.)

200 gr. hvedemel

50 gr. granola eller müsli

75 gr. smør

2 spsk. sukker

½ tsk. groft salt

1½ tsk. bagepulver

1 æg

Ca ½ dl. tykmælk (eller andet surmælksprodukt)

Smuldr smør i mel og müsli, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen let sammen. Rul den ud til ca. 2 cm. tykkelse og udstik små scones. Bages ved 220 grader i 11 – 12 minutter. Køler af og spises gerne samme dag.

Scones er jo sådan en mellemting mellem en bolle og en kage – jeg synes, den er god bare at dele og spise i små bidder 🙂

Det er små scones med smag og lidt at tygge på – det synes jeg godt om 🙂 Og så tager det ikke lang tid at fremtrylle scones, da de ikke skal hæve. Jeg er lidt tilbageholdende med bagepulver, bryder mig ikke om at det kan smages, men det betyder så, at dejen ikke hæver så meget op under bagningen.

God fornøjelse med at bage scones – de passer perfekt til at spises foran brændeovn og med en god bog i hånden 🙂

God torsdag.

Jette