Marmorkage – gammel opskrift med et tvist

Så er der blevet bagt marmorkage 🙂 Og huset dufter dejligt.

Opskriften fandt jeg pĂĄ nettet i et gammelt Familie Journal. Tvistet bestĂĄr i, at der er rigtig chokolade i kakaodelen. Det blev helt sikkert ikke brugt, da jeg var barn. Men det er med til at opgradere kagen her 🙂

Og at det sĂĄ lige var i Familie Jornalen, jeg fandt opskriften, er lidt pudsigt. For jeg blev kontaktet i sidste uge af netop en jounalist fra Familie Jornalen og fik at vide, at en af mine kirker var blevet valgt til at skulle pryde forsiden af deres julehæfte i ĂĄr. Jeg skal nok nævne det igen, nĂĄr det bliver virkelighed.

Marmorkage

135 gr. smør/margarine – jeg brugte halv af hver

150 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

2 æg, fra lystige høns

3/4 dl. mælk/fløde

175 gr. mel

1 tsk. bagepulver

1 spsk. kakao

40 gr. mørk chokolade, grofthakket

Pisk smør, sukker og vaniljesukker grundigt. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk godt efter hvert æg. Kom mælken i og rør rundt. Sigt mel og bagepulver og vend det forsigtigt, men grundigt ind i dejen. Tag 1/3 af dejen og kom i en skĂĄl og rør det med kakao og chokolade.

Beklæd en sandkageform (ca. 3 liter) med bagepapir. Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden, sĂĄ kakaodejen ovenpĂĄ og til sidst resten af den lyse dej.

Bages ca. 50 minutter ved 175 grader.

Klar til at blive skĂĄret i skiver.

Så nu er Peters ønske om en helt almindelig kage opfyldt 🙂 Og drengene har godkendt kagen. Den smager nu også ganske fint, og chokoladen træder fint igennem.

God lørdag – en skøn septemberdag.

Jette

Forrige indlæg

Sensommerens første æblekage :-)

Næste indlæg

Glimt fra en dejlig weekend

2 Kommentarer

 1. Christina / TheBigMeowski

  Jeg har faktisk længe overvejet at bage marmorkage, fordi jeg har en rigtig god og gammel opskrift liggende, så det var rart at blive mindet om det ved at læse dit indlæg 🙂 Tillykke med, at en af dine kirker skal på forsiden af juletillægget. Det må da være lidt sjovt og spændende 🙂

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Christina. Tak for din hilsen. Og ja, sommetider er det godt lige at blive mindet om noget, man egentlig gerne selv har villet lave.
  Og forsiden 🙂 den ser jeg frem til. Det er en noget anden måde at være kirke på.
  god søndag.
  Venlig hilsen
  Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal