Jeg har ikke meget erfaring med at bage med glutenfri mel. Ved ikke noget om, hvordan det reagerer sammen med bagpulver eller gær – så det er virkelig et forsøg 🙂 Det er min søster, der har givet mig melet – men det kan f.eks. købes her.

Jeg har længe taget tilløb 🙂 og ville gerne forsøge med scones. Det gik faktisk ok.

Glutenfri scones (8 små)

175 gr. glutenfri mel

75 gr. havregryn

80 gr. smør

2 spsk. sukker

½ tsk. groft salt

1½ tsk. bagepulver

1 æg

 ½ dl. surmælksprodukt

Smørret smuldres i de tørre ingredienser. Og dejen samles med æg og surmælksprodukt. Det bliver egentlig en fin og smidig dej. Formes til en firkant på en bageplade med bagepapir og trykkes flad til ca. 2 – 3 cm. Marker med en kniv hver scones, så er de lette at brække fra hinanden, når de er bagt.

Bages ved 225 gr. i ca. 20 minutter.

De smager godt, er en anelse hårde i overfladen og let porøse. Men som et alternativ, hvis gluten ikke er godt for en – så kan de fint anbefales.

Og nu er det næsten friweekend 🙂 Virkelig en dejlig en af slagsen, for det er i morgen at min eneste niece skal giftes. Det bliver en festlig og glædelig dag.

God weekend til dig – og måske efterårsferie tilligemed.

Jette