Æblekage – ja, det er bare lige årstiden. Og smager så lækkert. Men det er også dejligt med lidt variation.

Her er en opskrift, hvor jeg igen har brugt mit tilsendte müsli. Men andre slags müsli med ristede, ikke alt for søde havregryn, vil kunne bruges her. Eller bare helt almindelige havregryn 🙂

Enkel smuldreæblekage (til menighedsrådet)

150 gr. mel

75 gr. müsli (uden sukker)

110 gr. smør

75 gr. sukker

8-10 æbler

50 gr. sukker

1 tsk. kanel

Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor eller smuldr det sammen med fingrene. Det skal være en smuldredej 🙂

Skræl æblerne og skær dem i tynde både og kom dem i et ildfast fad. Fyld det bare godt op, de falder sammen, når de bliver bagt. Bland sukker og kanel og drys det over inden dejblandingen fordeles over.

Bages ca. 45 minutter ved 175 grader – til kagen er let gylden. Og du har den lækreste æblekage.

Serveres med flødeskum – eller creme fraiche. Men den milde fløde går bare godt med de lidt syrlige æbler.

Med ønsket om en dejlig torsdag – jeg tager nord på. Der er høstfest på plejehjemmet, som min far og jeg skal deltage i. Det bliver nu ganske fint.

Jette