Jeg ved ikke, om det bare er fordi vi begynder at bevæge os inden for – nu sommeren er ved at vinke farvel og dagene er beviseligt kortere end nætterne – men der bliver bagt flere flettede brød i denne tid end om sommeren 🙂 Facebook viser dem i videoer, og et kig tilbage på egen blog viser det.

Men det er nu også sjovt at flette brød. I aftes var der menighedsrådsmøde og så var der igen god anledning til at bage et lækkert brød. Og denne gang flettet!

Winston knot hedder knuden, der bruges. En slipseknude! Hvordan nogen vil binde et slips på den måde ved jeg ikke 🙂 Men som fletning til et brød, så er det altså meget fint.

Opskriften på dejen var meget lig denne tilsat et æg – og så gjorde jeg sådan:

Del dejen i 6 dele og tril hver del til en lang pølse (ca. 50 cm) og læg dem tre og tre sammen oven på hinanden, hvorefter det ene ben foldes ind over.

sådan her

2. foldning

3.foldning

4. foldning

Og til sidst samles det hele i en bold, lægges på en plade med bagepapir og hæver en times tid inden brødet bages ved 200 grader ca. 30 minutter.

Køler af på en rist.

Og så er der bare et rigtig fint brød – dekorativt og velsmagende.

God fornøjelse med at forsøge dig ud i flette kunsten. Det er lidt sjovt 🙂

God onsdag.

Jette