Fint brød

Forleden fik mine minikonfirmander til opgave at bage et fint brød – så det vil jeg også forsøge.

Men hvad er et fint brød ?

Det er der vist ikke nogen færdig formel for, men et brød bagt med umage, æltet og formet med omtanke – det tror jeg passer ind i den kategori 🙂

Et brød til weekenden kan bestemt godt være dette – enkelt og ligetil, og fint flettet.

Et fint brød

1 dl. ymer

2 dl. vand

15 gr. gær

1 tsk. groft salt

2 tsk. honning

2 spsk. olivenolie

75 gr. groft speltmel

ca. 300 gr. hvedemel

Opløs gæren i den kolde væske, tilsæt øvrige ingredienser og ælt godt igennem. Gem måske lidt hvedemel til senere.

Dejen hæver et par timer, før den æltes igennem igen – og flettes 🙂 Jeg forsøgte med 5 “snore” Det gik okay, men dej er ikke som almindelig snor, så det kan let gå i stykker undervejs 🙂 Dejen kan også formes til et helt almindeligt brød.

Efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 25 minutter. Afkøler på en rist.

Og så er der – som jeg har skrevet før – lækkert nybagt brød. Det er virkelig bare godt 🙂 Og lige til at hygge med inden døre på en grå og våd november dag.

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Engelsk julekage – så er det snart december :-)

Næste indlæg

Midlertidig hønsegård

3 Kommentarer

  1. Christina / TheBigMeowski

    Hvor er det et smukt brød 🙂

    • Jette Holm Rosendal

      Tak 🙂 somme tider er det lidt sjovt at forme brød lidt anderledes. Håber det går godt hos dig, trods alle genvordighederne. Kh

    • Christina / TheBigMeowski

      Helt enig 🙂 Tak, Jette, jeg kæmper stadig med det hele, men forhåbentlig når det et tåleligt niveau på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal