Forleden lagde en veninde et link  til en super interessant video ud på Facebook. Den var fra mellemøsten og viste en kvinde i færd med at forme og flette de fineste små brød. Ret så imponerende, og man (jeg) sad og fik lyst til at prøve kræfter med noget dej og nogle fletninger.

Der var ingen opskrift i videoen – og den havde sikkert også stået på hebraisk, og det har jeg glemt, hvordan man læser 🙂

Men det var en hvid, lidt fast dej – ikke noget med grovmel eller kerner her.

Jeg forsøgte mig 🙂

Jeg brugte opskriften her, men undlod fyld og udskiftede grahamsmel med pizza mel, for at få en lidt mere elastisk dej.

Her er der flettet med 4 strenge på det til højre og med 6 strenge på det til venstre.

 

Og her et vævet brød og en snegl med flettet krans rundt om.

 

Og brødene holdt faconen under bagningen – men fik desværre lige et par minutter for længe i ovnen. Men blev ellers okay. – Problemet eller balancen er ikke at få for meget mel med, når dejen skal rulles ud. Og igen, så gælder det nok også her, at øvelse gør en forskel.

 

Men det er sjovt at lave flettede brød, og fine ser de da ud 🙂

 

Resten af dagen bliver langt mere rolig end første del af lørdagen. Men det har været en rigtig hyggelig dag – og det er det vigtigste.

 

God lørdag.

 

Jette