Marken er mejet, og høet er høstet

kornet er i laderne, og høet står i hæs. (Mads Hansen, 1868)

Den gamle høstsang synges stadig med glæde  – og med en fornemmelse af, at når høsten er i hus, så er der grund til fest, god mad og sjov og glæde.

Det fejrer vi i kirken, i hallen og på plejehjemmet 🙂

Jeg var til høstfest sammen med min far i går på plejehjemmet. Og de havde virkelig gjort noget ud af det, så det blev en meget hyggelig eftermiddag.

Frivillige havde dækket og pyntet bordet, de anrettede og serverede maden, så personalet kunne sidde med ved bordet og nyde en stund sammen med beboerne. Personalet havde klædet om fra arbejdstøj til eget tøj – det virkede så godt. Det var med til at understrege oplevelsen af en fælles fest.

Underholdning og sang og musik var lagt i hænderne på Den skaldede pædagog. Og det mesterede han rigtig fint. Tilpas med fællessang og tilpas baggrundsmusik undervejs, så jo – han får mange rosende ord med herfra 🙂

Diva var med til fest! Hun skabte naturlig glæde og blev noget forkælet undervejs 🙂

Og min gamle far deltog, han klarede fint at sidde til bords i flere timer – men nød også et velfortjent hvil bagefter 🙂

Og så blev jeg bekræftet i, at det var godt, at min far kom på det lokale plejehjem og ikke blev flyttet til Fyn eller andre steder. For selv om han er gammel, så var der stadig en del af gæsterne ved festen i går, som huskede ham og som kendte ham. Og det er altså rart.

God fredag.

Jette