I weekenden havde vi jo besøg af Peters mødregruppe i sommerhuset. Det blev en rigtig hyggelig aften – med fint vejr og hygge på terrassen.
Til kaffen havde jeg lavet denne lagkage. Den var til at tranportere, jeg ventede med at pynte den til vi var i sommerhuset, men det kunne nu godt være gjort hjemmefra 🙂
Der er brombær alle vegne lige nu, så de var det oplagte valg som frugt i kagen. Det hjælper til at lette moussen lidt.
Lagkage med frugt og mocca-nougatmousse (8 pers.)
Lagkagebunde med marcipan og nødder
Jeg bagte bunden i en springform ca. 20 cm i diameter
Mocca-nougatmousse
3 dl. piskefløde
1 blad husblas
½ dl. lun kaffe
50 gr. nougat
50 gr. chokolade
Sæt husblas i blød i koldt vand et kvarters tid. Kom nougat og chokolade i en gryde ved svag varme, når det er blevet blødt tilsættes kaffen og det røres godt sammen. Vrid husblas og kom den i kaffe-chokoladeblandningen og lad det smelte. Afkøl massen til lunken. Pisk fløden til skum og vend chokoladeblandingen i flødeskummet af et par omgange.
Frugt
150 gr. brombær
50 gr. sukker
1 spsk. rom (kan udelades)
Blandes og trækker et døgns tid på køl.
Sammenlægning
Del bunden i to og læg den nederste på et serveringsfad. Sæt kageplast omkring – eller ringen fra springformen. Fordel bær og saft over bunden og top med godt halvdelen af moussen. Læg næste kagebund på og slut med resten af moussen og glat den pænt ud. Sæt kagen på køl nogle timer.
Ved servering – løsn og fjern plasten. Det bliver pænest ved at køre rundt langs kanten med en tynd kniv. Pynt kagen med friske bær, chokoladespåner og evt. mini marengs med kakaosmag.
En lækker kage, der er rimelig let at gå til. Den smager godt 🙂
Nu er den spist – ville ellers have været god på en regnfuld onsdag.
Jette
Aase
Ih, hvor ser det lækker ud.
Og jeg er vild med nougat – og kaffe, chokolade og brombær.
Jette Holm Rosendal
Hej Aase. Tak 🙂 Og enig, det fungerede virkelig godt – og lige nu er det bare om at nyde brombærrene.