Lagkage med mocca-nougatmousse

I weekenden havde vi jo besøg af Peters mødregruppe i sommerhuset. Det blev en rigtig hyggelig aften – med fint vejr og hygge på terrassen.

Til kaffen havde jeg lavet denne lagkage. Den var til at tranportere, jeg ventede med at pynte den til vi var i sommerhuset, men det kunne nu godt være gjort hjemmefra 🙂

Der er brombær alle vegne lige nu, så de var det oplagte valg som frugt i kagen. Det hjælper til at lette moussen lidt.

Lagkage med frugt og mocca-nougatmousse (8 pers.)

Lagkagebunde med marcipan og nødder

Jeg bagte bunden i en springform ca. 20 cm i diameter

Mocca-nougatmousse

3 dl. piskefløde

1 blad husblas

½ dl. lun kaffe

50 gr. nougat

50 gr. chokolade

Sæt husblas i blød i koldt vand et kvarters tid. Kom nougat og chokolade i en gryde ved svag varme, når det er blevet blødt tilsættes kaffen og det røres godt sammen. Vrid husblas og kom den i kaffe-chokoladeblandningen og lad det smelte. Afkøl massen til lunken. Pisk fløden til skum og vend chokoladeblandingen i flødeskummet af et par omgange.

Frugt

150 gr. brombær

50 gr. sukker

1 spsk. rom (kan udelades)

Blandes og trækker et døgns tid på køl.

Sammenlægning

Del bunden i to og læg den nederste på et serveringsfad. Sæt kageplast omkring – eller ringen fra springformen. Fordel bær og saft over bunden og top med godt halvdelen af moussen. Læg næste kagebund på og slut med resten af moussen og glat den pænt ud. Sæt kagen på køl nogle timer.

Ved servering – løsn og fjern plasten. Det bliver pænest ved at køre rundt langs kanten med en tynd kniv. Pynt kagen med friske bær, chokoladespåner og evt. mini marengs med kakaosmag.

En lækker kage, der er rimelig let at gå til. Den smager godt 🙂

Nu er den spist – ville ellers have været god på en regnfuld onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Gladiolus, georginer og andre blomster

Næste indlæg

Mere med brombær

2 Kommentarer

  1. Aase

    Ih, hvor ser det lækker ud.
    Og jeg er vild med nougat – og kaffe, chokolade og brombær.

    • Jette Holm Rosendal

      Hej Aase. Tak 🙂 Og enig, det fungerede virkelig godt – og lige nu er det bare om at nyde brombærrene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal