Jeg skal i næste uge have korkage med. At synge i kor er dejligt, men vigtig er også kaffepausen og kagen. Og her skiftes vi til at have kage med.

Tidligere har jeg bagt både citronmåne og æblekage – men denne gang bliver det en gulerodskage.

Men jeg har ikke helt opskriften klar, derfor kommer der en lille prøvekage i dag.

Og så blev jeg selvfølgelig udfordret af den store bagedyst forleden i tv. Så meget anderledes end jeg plejer, så kom der creme og pynt på denne kage 🙂

Gulerodskage med havtorn og græskarkerner

Jeg brugte denne opskrift i ½ portion og tilsatte:

5 gr. tørret havtorn + 1 spsk. cognac (trækker natten over)

20 gr. græskarkerner

Kom dejen i en springform (diameter  14 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 50 min. Køler lidt af i formen, inden den sættes på en rist til den er helt kold.

Lime-flødeost creme

200 gr. flødeost

50 gr. flormelis

Saft af 1 lime

Det hele piskes godt sammen. Noget smøres på kagens sider og top, og lidt kommes i en lille sprøjtepose med stjernetyl. (Der bliver lidt creme i overskud her)

Inden cremen kommes på kagen, har jeg skåret toppen af kagen og vendt den på hovedet. Det giver en meget mere lige og jævn overflade at arbejde på.

Minikanel marengs (rigtig mange)

1 æggehvide

25 gr. sukker

25 gr. flormelis

½ tsk. kanel

Pisk æggehviden godt stiv, tilsæt sukker og pisk igen. Vend til sidst flormelis og kanel i massen. Kommes i en lille pose og sprøjt mini marengs ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 100 gr. ca. 1½-2 timer.

Og så er det ellers bare fri fantasi – jeg farvede lidt overtræksmarcipan orange og grøn til en enkelt gulerod. Det svære ved pyntningen er, at få smurt cremen helt glat på.

Det er blevet en ret lækker gulerodskage – og kan snildt spises uden pynt, hvis du foretrækker det 🙂

Rigtig god weekend.

Jette