På en dag, hvor det var lidt småkoldt og vådt, der var æg i køleskabet og gulerødder, der kun ventede på at blive afløst af forårets nye – ja, så var der ikke noget at betænke sig på. Gulerodskage!
Jeg tror, den kage kom frem i 70’erne – eller i hvert fald med Karolines kogebøger. Og i begyndelsen modtaget med nogen skepsis. For både at bruge gulerødder i en kage, og så komme ost på toppen – det var ligesom lidt for moderne 🙂 Men siden hen er netop den kombination blevet ret godt modtaget.
Denne opskrift er helt enkel, helt simpel – ingen rosiner, ingen nødder og ingen ost på toppen! Men en lækker kage at fornøje sig med, når vejret kun opfordrer til at sidde indenfor – og arbejde.
Inspirationen til denne opskrift fandt jeg her. Og formindskede opskriften lidt og sparede lidt på sukkeret.
Og skulle i øvrigt se, hvordan det gik, når jeg brugte min nye røremaskine. Det her er nok den mindste portion maskinen kan piske ordentligt. Men så må håndmikseren bare i gang igen 🙂
Gulerodskage (springform 18 cm)
2 æg fra fornøjede høns
1 dl. neutral olie
200 gr. farin (havde ikke nok, så der er lidt almindelig sukker i)
150 gr. mel
200 gr. revne gulerødder
1 tsk. bagepulver
1 stor tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
1/4 tsk. salt
Pisk æg og sukker, tilsæt olie og pisk det sammen. Sigt mel, bagepulver og krydderier og vend dem i dejen sammen med de revne gulerødder. (Jeg rev halvdelen fint og den anden halvdel groft)
Kom dejen i en smurt form – eller kom bagepapir i – og bag kagen i ca. 50 minutter ved 180 grader.
Og huset dufter af kanel! Også selv om det er forår og april. Men kagen og smagen er der ikke noget i vejen med. Så bare prøv den og lad tankerne gå baglæns.
Nu kommer resten af kagen med en tur til Nordjylland – så må jeg bare håbe, at min Far ikke synes det er lidt for mærkeligt med gulerødder i en kage 🙂
God weekend.
Jette
Skriv et svar