Ja, sĂĄ kommer der igen noget med chokolade 🙂 Jeg ved ikke rigtigt. Jeg spiser ikke sĂĄ meget ren chokolade, men sĂĄ snart det er gemt i noget lækkert brød – sĂĄ forsvinder det. Og denne gang er det i smĂĄ rugstykker, hvor der ogsĂĄ er solsikkekerner og hørfrø i.

Anledningen til at bage disse, var at jeg ville prøve min nye Kitchen aid af. Og ogsĂĄ lære den lidt at kende. Jeg har indtil dato altid rørt og æltet gærdej ved hĂĄndkraft, sĂĄ er det jo noget af en omvæltning at skulle overlade alt røre og ælte arbejdet til en maskine 🙂

Det gik nu meget godt – der stod heldigvis ikke en støvsky af mel ud over det hele. Men jeg havde ikke meget fornemmelse af, om der var nok mel i – eller om der mĂĄske var kommet alt for meget i. Det kræver noget tilvænning at blive helt dus med min fine maskine. Men vi skal nok blive venner med tiden!

Inspirationen til rugstykkerne fandt jeg her – men lavede igen en mindre portion, og ændrede lidt i forhold til melet.

SmĂĄ rugstykker (12-14 stk.)

1/4 pakke gær

3/4 tsk. salt

2½ dl. vand

40 gr. solsikkekerner

25 gr. hørfrø

150 gr. rugmel

50 gr. grahamsmel

ca. 75 gr. hvedemel

60 – 75 gr. hakket mørk chokolade

Rør gæren ud i vand og salt. Min maskine klarede fint opgaven med dejkrogen påsat.

Tilsæt de øvrige ingredienser – undtagen chokoladen, og hold ogsĂĄ lidt af hvedemelet tilbage. Maskinen kørte videre i sindigt tempo og fik det hele godt blandet.

NĂĄr dejen næsten er færdig kommes chokoladen i – og det hele æltes godt sammen. Det sidste gjorde jeg selv, jeg var nødt til at mærke, hvordan dejen var. Men alt det hĂĄrde arbejde havde maskinen klaret.

Sæt dejen til hævning ca. 1 time.

Ælt dejen let igennem – den er ret blød, sĂĄ ikke arbejd for hĂĄrdt 🙂

Rul dejen ud i en firkant ca. 1½ – 2 cm tyk og læg pĂĄ en plade med bagepapir.

Skær dejen ud i stykker, pensl med vand og drys evt. med sesamfrø eller en anden slags frø eller kerner. Efterhæver ca. 1 time.

Bages ved 200 grader ca. 25-30 minutter.

Køler af på en rist før brødet deles i små rugstykker.

Og sĂĄ er der bare serveret smĂĄ lækre brød – de er virkelig gode. Og super at tage med pĂĄ tur.Der er bĂĄde noget at tygge pĂĄ, de smager skønt og mætter godt. SĂĄ der er ikke meget at betænke sig pĂĄ her 🙂

God torsdag.

Jette