Ja, så kommer der igen noget med chokolade 🙂 Jeg ved ikke rigtigt. Jeg spiser ikke så meget ren chokolade, men så snart det er gemt i noget lækkert brød – så forsvinder det. Og denne gang er det i små rugstykker, hvor der også er solsikkekerner og hørfrø i.

Anledningen til at bage disse, var at jeg ville prøve min nye Kitchen aid af. Og også lære den lidt at kende. Jeg har indtil dato altid rørt og æltet gærdej ved håndkraft, så er det jo noget af en omvæltning at skulle overlade alt røre og ælte arbejdet til en maskine 🙂

Det gik nu meget godt – der stod heldigvis ikke en støvsky af mel ud over det hele. Men jeg havde ikke meget fornemmelse af, om der var nok mel i – eller om der måske var kommet alt for meget i. Det kræver noget tilvænning at blive helt dus med min fine maskine. Men vi skal nok blive venner med tiden!

Inspirationen til rugstykkerne fandt jeg her – men lavede igen en mindre portion, og ændrede lidt i forhold til melet.

Små rugstykker (12-14 stk.)

1/4 pakke gær

3/4 tsk. salt

2½ dl. vand

40 gr. solsikkekerner

25 gr. hørfrø

150 gr. rugmel

50 gr. grahamsmel

ca. 75 gr. hvedemel

60 – 75 gr. hakket mørk chokolade

Rør gæren ud i vand og salt. Min maskine klarede fint opgaven med dejkrogen påsat.

Tilsæt de øvrige ingredienser – undtagen chokoladen, og hold også lidt af hvedemelet tilbage. Maskinen kørte videre i sindigt tempo og fik det hele godt blandet.

Når dejen næsten er færdig kommes chokoladen i – og det hele æltes godt sammen. Det sidste gjorde jeg selv, jeg var nødt til at mærke, hvordan dejen var. Men alt det hårde arbejde havde maskinen klaret.

Sæt dejen til hævning ca. 1 time.

Ælt dejen let igennem – den er ret blød, så ikke arbejd for hårdt 🙂

Rul dejen ud i en firkant ca. 1½ – 2 cm tyk og læg på en plade med bagepapir.

Skær dejen ud i stykker, pensl med vand og drys evt. med sesamfrø eller en anden slags frø eller kerner. Efterhæver ca. 1 time.

Bages ved 200 grader ca. 25-30 minutter.

Køler af på en rist før brødet deles i små rugstykker.

Og så er der bare serveret små lækre brød – de er virkelig gode. Og super at tage med på tur.Der er både noget at tygge på, de smager skønt og mætter godt. Så der er ikke meget at betænke sig på her 🙂

God torsdag.

Jette