Der er bare rigtig mange fine brombær lige nu – både i præstemarkens hegn og ved sommerhuset. Så der er allerede blevet plukket nogen og lagt i fryseren – andre kom i kage, og nogle er blevet syltet.

Vi har snart høstgudstjeneste, og da er der tradition for, at vi tager lidt af høsten med i kirke, og så sælges det efterfølgende på auktion. Og der kan et lille glas syltetøj være ret fint at medbringe.

Så forleden, hvor solen skinnede, fik jeg plukket lidt flere brombær og syltet – en ny opskrift efter inspiration fra Nettos blad 🙂

Jeg fik to små glas med lækkert syltetøj ud af denne portion.

Brombærsyltetøj med anis og citron (2 små glas)

325 gr. brombær

150 gr. sukker

½ tom vaniljestang

1 lille stjerneanis (kan også udelades)

1/3 revet skal af en økologisk citron

Det hele kommes i en gryde og bringes langsomt i kog – under låg. Når det hele koger tages låget af og det simrer ca. 10 minutter. Køler lidt af, inden det blendes – husk lige at fjerne vaniljestang og anis først 🙂

Skyl to små glas med spiritus og kom syltetøjet i og luk straks til.

Lækkert hjemmelavet syltetøj. Jeg blender det, for at det ikke skal “løbe” helt væk, når det kommer oven på et stykke brød 🙂

Og så lige et glimt fra denne morgen ude på terrassen – regnvejr og en super flittig og dygtig edderkop 🙂

God torsdag

Jette