Lagkagebunde med marcipan og nødder

Jeg så – som rigtig mange andre – fjernsyn, da dronningen fejrede fødselsdag. Og nød de mange flotte kjoler og store øjeblikke.

Jeg så langt fra det hele, men faldt dog over fødselsdagskagen som Konditorlauget havde komponeret. Og velvilligt lagt opskriften på ud på nettet.

Men det var godt nok en lang opskrift 🙂 Så i mit forsøg på at lave en kage, der minder om, har jeg delt opskriften lidt op, forenklet lidt  – og halveret størrelsen. Så her kommer opskriften på lagkagebunden – bagt i budgetbagerens køkken 🙂

Lagkagebunde med marcipan og nødder

1 æg, fra en trofast høne (delt i hvide og blomme)

25 gr. farin

40 gr. sirup

½ tsk. vaniljesukker

20 gr. sukker

75 gr. marcipan

50 gr. olie

50 gr. mel

1/4 tsk. bagepulver

et nip salt

50 gr. blandede nødder

Pisk æggehviden stiv og tilsæt dernæst de 20 gr. sukker og pisk til en lækker marengs. I en anden skål piskes æggeblomme, farin, sirup, vaniljesukker og salt til en fin æggesnaps. Marcipanen rives groft og piskes i og til sidst piskes også olien i. Sigt mel og bagepulver og vend det i æggemassen sammen med de grofthakkede nødder. På det tidspunkt er dejen lidt fast – men så vendes æggehviden (marengsen) i og dejen bliver fin og lind. Kom dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180 gr. ca. 20 – 25 minutter.

Køler af i formen.

Og den er nu klar til at blive delt og lagt sammen med det lækre fyld. Så fortsættelse følger.

Det er et af de lidt mere “kedelige” indlæg, men jeg tænker at netop denne nøddebund kan bruges i flere sammenhænge.

Præcis den her bagte bund skal blandt andet fyldes med disse langtidsbagte rabarber og en chokoladecreme. Det glæder jeg mig til at servere og smage 🙂 Og håber, at menighedsrådet igen er med på at smage en ny kage.

God og smuk mandag.

Jette

Forrige indlæg

Lækkert lokalt design

Næste indlæg

Dadelkugler med marcipan og chokolade

8 Kommentarer

 1. Min Servicehund

  Hvordan deler du lagkagebund…. har prøvet det bliver skævt… nogle gode triks.

 2. Jette Holm Rosendal

  Jeg plejer at bruge en lang savtakket kniv og så skære ind og dreje kagen rundt. Men enig – det er ikke altid det bliver helt lige 🙂 Så nej, et super tip har jeg ikke, men vil have det in mente, og skal nok videregive det, hvis jeg finder en god måde.

  • Min Servicehund

   Ja det gjorde jeg også.
   Og tak, kunne være dejligt at finde et trik til

 3. Else Marie

  Jeg Bruger en lille kniv – fx en urtekniv og skærer en rille ca 1 cm ind i kagen hele vejen rundt. Dernæst lægger jeg en lidt stærk sytråd ( kinesertråd/bjørnetråd) rundt i snittet. Lad enderne gå forbi hinanden, kryds dem og træk forsigtigt i enderne så tråden skærer bunden over og kagen bliver delt. Det plejer at gå ret let.

  • Min Servicehund

   Det var det første jeg prøvede… dog ikke så langt ind først… for mig virkede det ikke…. måske skal der øvelse til

  • Jette Holm Rosendal

   Hej Else Marie. Dit trick har jeg ikke prøvet, det vil jeg da forsøge mig med næste gang. Og måske der skal lidt øvelse til. Og hvis det er store bunde, så måske lettest at bage dem i et lag, så de ikke skal deles.

 4. Unknown

  Kagen dufter skønt men er stort set slet ikke hævet! Det bliver en udfordring at dele den. Det var godt nok heller ikke meget bagepulver, der skulle i.

  • Jette Holm Rosendal

   Hej og undskyld det meget sene svar. Du har ret i den lille mængde bagepulver – og den kan helt sikkert godt øges lidt. Det er udfordringen, når "store" opskrifter laves om til små mængder, at da er det lidt svært helt at ramme den præcise mængde. Det er lidt tid siden, jeg lige har bagt denne bund, men husker den, som lidt tungere end en almindelig lagkagebund. Håber det lykkes at bage en god bund 🙂 Mange hilsner Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal