Det er blevet meget moderne at bruge dadler som sødemiddel i snart slags alle former for bagværk. Jeg er bare ikke helt nået dertil 🙂

Men i weekenden lavede Trine nogle – synes jeg – lækre dadelkugler. De ligner umiddelbart havregrynskugler – men smager lidt anderledes. Hvilket så også betød, at både Peter og Mette boykottede Trines dadelkugler 🙂

Dadelkugler ( ca. 12 stk.)

100 gr. dadler

25 gr. marcipan

20 gr. chokolade

70 gr. havregryn

10 gr. kokosmel

1 spsk. honning

1-1½ spsk. kakao

1 spsk. vand

Udsten dadlerne og kør dem på en minihakker eller blender. Kom de blendede dadler, grofthakket marcipan og chokolade i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt massen sammen. Brug vandet til at tilpasse konsistensen med. Formes til små kugler, der stilles køligt, inden de er klar til at spise.

Jeg medbragte dadelkuglerne til et møde, hvor der skulle drøftes økonomi og kontraktudkast – der gav de lidt ekstra energi 🙂

Solfyldt og dejlig forårsdag.

Jette