Jeg har lavet romkugler før – og kan vældig godt li’ de hjemmelavede af slagsen. Dem, du køber hos bageren, er af varierende kvalitet, hvis du spørger mig.

I går havde jeg et møde sidst på eftermiddagen – et kritisk tidspunkt, så jeg tænkte at romkugler måske kunne være vejen frem 🙂 De hjalp i hvert fald på vej.

Romkugler med rom og chokolade (ca. 12 små stk.)

150 gr. kagerester (rester fra kagefremstilling, brownies, marengs …)

35 gr. chokolade

35 gr. syltetøj (solbær eller brombær)

25 gr. nødder (gerne blandet)

1 – 2 spsk. rom

1 – 2 spsk. kakao

Kom nødder, chokolade og kagerester i en foodprocessor og kør til det ligner lækker rasp. Tilsæt syltetøj, rom og kakao og kør kort. Den bløde masse trilles til mindre romkugler, der rulles i, hvad du nu synes. Jeg foretrækker kokos, men køkkenet var udgået for kokos, så det blev tivolipynt 🙂

Men det gik endda – og romkuglerne, ja de smagte bare af en mere … 🙂

Kagerresterne lå i fryseren, så det var nemt at lave nye romkugler.

I dag er der menighedsrådsmøde, så der bages igen – jeg håber at kunne vise dig i morgen, hvordan det tog sig ud.

God torsdag.

Jette