Brunkager – et must

Jeg kan ikke forestille mig julen uden brunkager 🙂 Jeg synes i det hele taget godt om kager med krydderier, og her passer brunkager og pebernødder perfekt ind. Mine favorit smĂĄkager ved juletid.

Derfor er der ogsĂĄ blevet lavet anden portion af brunkager. Den første portion forsvandt for hurtigt – der blev spist en del til julefrokosten.

Der er mange variationer af brunkager og i min barndom var det lidt angst provokerende – for da skulle brunkager rulles ud og udstikkes, og dejen ville mĂĄske smuldre … SĂĄ det projekt har jeg aldrig givet mig ud i. Det er Blomsterbergs udgave, der bruges og den fungerer 🙂

I gĂĄr hos frisøren blev jeg virkelig overrasket – for sammen med kaffen kom ogsĂĄ et par næsten papirtynde brunkager. Og jeg fik at vide, at det var indehaverens mor, der havde bagt kager, som blev serveret sammen med den kop kaffe, man ogsĂĄ fik tilbudt. Det synes jeg faktisk var imponerende, og fortæller lidt om, at jul og traditioner, det at gøre noget til glæde for andre – de værdier stĂĄr stadig stærkt.

OgsĂĄ i gĂĄr – til julestemning sang vi en ny salme. Den er skrevet sidste ĂĄr og er med ord fra vores tid. Et forsøg pĂĄ at gøre julen nærværende hos os. Jeg synes det lykkes ret godt. I hvert fald fĂĄr vi nye ord og billeder at tænke over og gumle pĂĄ. Salmen hedder Decembernat og er skrevet af Iben Krogsdal.

I stuer, i kirker, i tanker, i ĂĄr

ved sygehussenge hvor hĂĄbsengle gĂĄr

skal Guds hånd i nat trække angststikket ud

og røre os stille, for julen er Gud

God advents weekend.

Jette

Forrige indlæg

Et hurtigt glimt

Næste indlæg

Kransekagetoppe til nytĂĄr

2 Kommentarer

  1. Lene

    En smuk tekst, den skal jeg vist lige kigge lidt pĂĄ.
    Sidste år prøvede jeg for første gang med Blomsterbergs brunkager, men jeg havde svært ved at skære dem tyndt nok. Gemalen elskede dem dog, fordi de netop derfor var lidt bløde inde i midten 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Lene. Salmen er med i det nye tillæg til salmebogen – 100 salmer hedder det. Og ja, det er ikke papirtynde brunkager, men gode er de, synes jeg 🙂 og nĂĄr ens mand spiser med velbehag, sĂĄ er det ikke helt skidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal