Det ved vi vist godt alle. Nogle år har jeg kun været til en enkelt julefrokost, andre år, som i år, da er der langt flere.

Og det er super hyggeligt. Måske også fordi dem jeg deltager i, alle er for overskuelige selskaber. Personer jeg alle kender, og som jeg synes, det er meget hyggeligt at være sammen med. I aften er det julefrokost for menighedsråd, suppleanter og personale – alle med ægtefæller.

Jeg nyder den gode mad, Især sild, laks, ost og risalamande hitter hos mig 🙂

Men der er et men. Og det er alt det mad, der er i overskud! Nogen gange er det værre end andre. Men det er lidt et problem, at det bare for at skulle være fint og festligt også skal være alt for meget. Det er virklig ikke nødvenligt i min optik.

Jeg ved godt, at fra gammel tid, da var julens frokoster muligheden for at kunne spise meget, hvor der resten af året var knaphed på mad. Men det er jo ikke vores virkelighed.

Så når kendte kokke går imod julens voldsomme mængder og mad, og opfordrer til at mindske madspild, så kan jeg kun nikke anerkendende. Det handler om at tænke sig om, og overveje, hvor meget behøves 🙂

Jeg ved, at det er tænkt med i aften – uden at nogen kommer til at mangle noget! Så jeg glæder mig til en hyggelig aften – hvor jeg jo kan have min mand med 🙂 Det bliver dejligt.

Forleden fik minikonfirmanderne jo små hjerter udstukket af en brownie. Og der blev nogle rester derfra – de er nu blevet til lækre små romkugler, som også serveres i aften 🙂

God weekend – og god julefrokost, hvis du skal til sådan en.

Jette