Besøg i Den Gamle by

En dejlig weekend er til ende – og jeg har tillige fridag i dag, så det fortsætter lidt endnu.

Weekenden begyndte med en hyggelig julefrokost og siden gik turen til Århus. I bryllupsgave havde vi fået en del oplevelser og cafébesøg – præcis som vi havde ønsket os. Og to af dem blev indløst i går.

Vi spiste en dejlig brunch på Cafe Faust. Vi havde selskab af Mette og Peter, som begge syntes det var rart at komme væk fra bøgerne et par timer. For hvor december for de fleste af os, er en hyggelig måned, så er det for studerende en måned lig med eksamenslæsning. Jeg kan svagt erindre det, men har vist fortrængt det 🙂

Århus gør sig klar til at være europæisk kulturhovedstad til næste år. Jeg synes, det er en lidt sjov idé at bruge fortovsfliser til at fortælle det på.

Eftermiddagen blev brugt i Den Gamle by i Århus – sammen med rigtig mange andre. Men det var fint og stemningsfuldt at gå rundt der. Hestevogne, medarbejdere i fine gamle klæder og duften af gløgg og brændte mandler – det skabte rammen for den gode stemning. Og på torvet stod præcis det 10 meter høje juletræ – som vi havde set i tv aftenen før.

Nu var det pyntet med julepynt som på Peter Fabers tid – 1848 – der, hvor han skrev “Højt fra træets grønne top”. Og lidt sjovt at storken i toppen af træet skulle minde om, at børnene kom med storken – og det samme gjaldt Jesus. Jeg er nu glad for at storken er blevet skiftet ud med stjernen over Betlehem, det har jeg noget lettere ved at forholde mig til og fortælle ud fra 🙂

Et par indkøb i Den gamle by – og en adventsgave fra min mand 🙂 Nu har jeg min egen tommestok -med navn på!  Den er jeg rigtig glad for 🙂

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Julefrokosttid

Næste indlæg

Luciadag

1 Kommentarer

  1. Karen

    Altså Jette – der er noget galt. Jeg skrev en kommentar i går, og den er åbenbart ikke kommet med. Er der andre, der har haft sådan nogle problemer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal