13. december – Luciadag. Det er nu ikke fordi, jeg laver noget helt specielt den dag, men det er en dato, der vinder mere og mere frem med forskellige traditioner.

Mine konfirmander – som gik glip af skolens Luciaoptog, fordi de skulle til præst – de bagte i stedet små Luciabrød. Det var nu også ganske populært 🙂

Og samtidig stiftede de bekendtskab med krydderiet safran. Det havde de aldrig hørt om før. Og syntes også det var noget dyrt. Men det hører bare med til Luciabrød.

Og da konfirmanderne var taget videre i skole, sad jeg med avisen. Det nyder jeg. Og faldt over et citat som bare underbygger, hvorfor jeg synes, det er så godt at holde pause sammen med en avis. Nu kom citatet også fra en redaktør – men alligevel. Det er godt at finde ord, man kan genkende sig selv i. Hun skrev:

“Jeg holder af at læse ….. Faktisk føler jeg mig decideret dum, hvis jeg ikke har haft snuden i en bog eller en avis i løbet af dagen.” (Fyens Stiftstidende)

De ord gav så meget genklang. Og så glæder jeg mig over, at det ikke er mig, der er specielt underlig, når jeg gerne lige vil læse lidt, få lidt nyheder eller gode ord lagret et sted i mit sind. Det er godt at holde en pause – og få tankerne fyldt af lidt selvvalgt viden, poesi eller prosa.

I aften skal jeg til julekoncert – en rigtig god ting at gå til i december måned 🙂

God tirsdag.

Jette