Kransekagetoppe til nytår

Jeg når sjældent at tænke på nytår, før vi er på den anden side af julen – så det er lidt særligt dette indlæg 🙂

Men eftersom jeg ikke skal være hjemme hverken juleaften eller nytårsaften – og dermed ikke stå med hverken andesteg eller nytårsmenu –  så bliver der jo frigivet lidt tid til andre ting. Og det blev så et forsøg på kransekagetoppe 🙂

Kransekage til nytår – det hører vist bare til 🙂 Jeg har lavet flere forsøg på det – med blandet held, så det er på sin plads med endnu et forsøg.

Kransekagetoppe (ca. 20 små toppe)

125 gr. marcipan

50 gr. sukker

1 æggehvide

Rør sukker og æggehvide sammen, og lad det stå ½ time. Pluk marcipanen i små stykker og pisk det hele sammen til en jævn masse. Kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud på bagepapir i små toppe. Pyntes evt. med et cocktailbær, en nød eller andet.

Bages ved 210 grader ved almindelig varme – sæt gerne papiret på to bageplader, så bliver toppene ikke så let brændte i bunden. Bages ca. 8 minutter.

Køler af og bunden kan evt. dyppes i chokolade.

De blev faktisk ret fine – små, men så må man bare spise to i stedet 🙂 Denne portion skal en tur i fryseren. Jeg har flere steder læst om, at det er godt for kransekage at få frost, før de skal spises, så det skal lige afprøves.

Nu venter en hyggelig eftermiddag sammen med mit kære personale – julefrokost på vores fridag! Det bliver hyggeligt.

God mandag

Jette

Forrige indlæg

Brunkager – et must

Næste indlæg

Børnehavejul

3 Kommentarer

  1. Min Servicehund

    du da næsten nød til at smage kager fra samme potion for og efter frost… for at vide om det virker…
    lækkert med hjemmelavet kransekage, de ser gode ud

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej. Jeg har også lagt de sidste i fryseren 🙂 så det bliver interessant at smage om der er nogen forskel. Jeg skal nok fortælle om det en anden gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal