Mikro kransekagetoppe

Hvor jeg nyder at være nået hertil 🙂

Det har været en travl og dejlig december, men nu er det rart, at det stilner af. Huset er stadig fyldt med børn og julepynt og udpakkede gaver – helt som det skal være. Men der er ro på.

I dag har jeg bagt mikro kransekagetoppe. Som skal medbringes til at hygge middag i aften.

Selv om jeg har bagt meget kransekage, så synes jeg stadig, det er lidt udfordrende. Og det med at bruge en sprøjtepose driller stadig. I dag røg tyllen for eksempel ud, da jeg havde lavet halvdelen af toppene, så den sidste del er uden fine riller 🙂

Mikro kransekagetoppe ( ca. 20 stk.)

130 gr. marcipan

35 gr. sukker

½ æggehvide

lidt revet citronskal

lidt smeltet chokolade

Rør sukker og æggehvide sammen og lad det stå ½ time, så sukkeret opløses lidt. Tilsæt revet marcipan og citronskal og rør/pisk det godt sammen. Kommes i en sprøjtepose og sættes i små toppe på en plade med bagepapir.

Bages 7-8 minutter ved 200 grader. Jeg satte en ekstra plade under, så bunden på toppene ikke bliver så mørk. Køler af.

Smelt lidt mørk chokolade og dyp toppene deri og lad chokoladen stivne/tørre.

Jeg håber du også nyder din 3. juledag – med 4 dage tilbage i 2014.

Jette

Forrige indlæg

Glædelig jul

Næste indlæg

madbloggerudfordring #6 – spis lokalt

2 Kommentarer

  1. Matilde

    Uhhh kender alt for godt til det med drillende sprøjteposer og tyller. Det problem forsvandt da jeg skiftede til denne opskrift, som er mere lind og derfor også fungerer bedre i en sprøjtepose. http://tildemad.blogspot.dk/2014/12/kransekage.html
    Godt nytår. mvh Matilde

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Mathilde. Tak for din hilsen og gode råd. Jeg forsøger mig igen – på et tidspunkt lykkes det vel at lære at håndtere en sprøjtepose 🙂
    Også godt nytår til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal