Vi har i mine kirker tidligere lavet noget vi kaldte levende julekalender.

Som et alternativ til de mange tv julekalendere, papkalendere og digitale julekalendere – så åbnede vi kirkedøren for et kort arrangement hver dag i december indtil jul.

I år har vi valgt at gøre det lidt anderledes. Vi har skåret lidt ned på antallet af arrangementer, men intentionen er stadig den samme. At skabe rum for lidt eftertanke, lidt sang og musik, lidt fred og ro.

Jeg får lov at åbne døren i morgen – den første december – med julesalmer, julepynt og julestemning på programmet. Ikke mindst adventstidens og julens salmer bærer rigtig meget af budskabet og stemningen i sig. De formidler på fineste vis hele beretningen om Jesu fødsel, hyrder og stjerner.

Som jeg læste forleden:

“Sange kan noget, som kan være svært at definere. De forskellige klange og harmonier kan sammen med et poetisk sprog åbne op for ny dybder og erkendelser.

Der åbnes en dør til det uforklarlige.” (Simon Hauge Lindbjerg)Salmer giver os ord og billeder vi kan huske og gemme. De ligger i hjertet og vi nynner med på dem. Er fyldt med minder – men også med håb. For det er julen også.

En begivenhed fyldt med håb – som ved ethvert barns fødsel, så begynder noget nyt. Det gjorde det også julenat – til tro og til håb for alle tider.

December er en skøn måned. Fyldt med travlhed – men også fyldt med stunder til bare at nyde gode ord, toner og dejligt selskab.

På novembers sidste dag ønskes du en dejlig og forventningsfuld december.

Jette